HockeyNews
PLUS

Förbundsordföranden: "Sam Hallam sitter säkert"

(28177) Sam Hallam Anders Larsson
Bildbyrån (montage)

Publicerad: 26 maj 2023

FacebookXWhatsApp

Det blev platt fall för Sam Hallam i sitt första stora mästerskap som förbundskapten. 

Men enligt förbundsledningen behöver han inte vara orolig för sitt jobb. 

– Sam är ju en fantastisk person och en otroligt duktig tränare. Han sitter säkert, säger Svenska Ishockeyförbundets ordförande Anders Larsson till SVT

Sam Hallams första VM som förbundskapten blev inte som han och många andra tänkt sig. Det blev förlust i kvartsfinalen mot Lettland med 3–1 – ett rejält misslyckande. 

– Vi är väldigt besvikna också. Jag har hellre krav på oss än att vara glad för att gå till kvartsfinal. Vi skyller inte på något heller, vi ska rannsaka oss själva. Men vi ska gå igenom alla delar: Förberedelser, spelmässigt, truppmässigt, coachmässigt, förutsättningar, boende, allt egentligen, säger landslagschefen Anders Lundberg till SVT

Sedan VM-guldet 2018 har det varit idel misslyckanden för Tre Kronor. 2021 tog man sig inte ens till slutspel och 2019, 2022 och nu 2023 har det blivit uttåg i kvartsfinalen. 

– Exakt hur skadligt för varumärket det är är svårt att svara på, men vi spelar för att vinna och ta medaljer, det här är vi inte nöjda med, säger Lundberg. 

LÄS MER: Legendarens kritik: "Tre Kronor som varumärke har tyvärr tappat lockelsen"

Sam Hallam anställdes som förbundskapten under 2022 och har haft goda resultat i Euro Hockey Tour-turneringarna fram till VM. Trots VM-misslyckandet ska han inte behöva vara orolig för sitt jobb. 

– Sam är ju en fantastisk person och en otroligt duktig tränare. Det har han visat i Växjö inte minst och under säsongen med framgångarna i Euro hockey tour. Nu var det ett nederlag och en besvikelse i kvartsfinalen, men Sam Hallam sitter säkert, säger ordförande Anders Larsson. 

13:20 lördag spelas VM-semifinalen mellan Lettland och Kanada, 17:20 väntar Tyskland–USA. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)