Backen övertygades av Tyrväinen – väljer spel i Luleå: "Enkelt beslut"

26 maj 2023

Luleå har agerat på transfermarknaden.
Från AHL värvas den finske backen Oskari Laaksonen in.
– Innan jag bestämde mig för att skriva på så pratade jag med Juhani Tyrväinen, för jag har spelat med hans bror tidigare, och han hade bara bra saker att säga om både föreningen och laget så då var det ett enkelt beslut att fatta, säger Laaksonen i ett pressmeddelande.Efter att ha välkomnat hem Linus Omark för två veckor sedan har det varit lugnt kring Luleå Hockey och SHL-truppen, fram tills nu. På fredagsförmiddagen gästade nämligen sportchefen Stefan "Skuggan" Nilsson klubbens youtube-kanal för en livesändning och presenterade där en nyhet kring lagbygget.

Detta i form av den finske backen Oskari Laaksonen som närmast ansluter från spel i AHL med Texas Stars.

Den 23-årige högerskytten har spenderat merparten av de tre senaste säsongerna i Nordamerika där han först representerade Buffalo Sabres AHL-lag Rochester i drygt två säsonger innan han i vintras blev bortbytt till Texas. Totalt blev det 10 poäng på 39 AHL-matcher den gångan säsongen för backen som tidigare gjort 133 matcher i den finska ligan men också vunnit JVM-guld med Finland.

– En väldigt duktig back. Vi har följt honom en tid och han är en väldigt stabil tvåvägsback som är duktig i bägge ändarna, han har en bra defensiv men ska kunna bidra även offensivt. Så han ska kunna spela både boxplay och powerplay, säger "Skuggan".

Med Laaksonen säkrad över de två kommande åren har Luleå nu satt den trupp man tänker inleda säsongen med.

– Vi kommer börja med de killar vi har nu på pappret. Två målvakter, sju backar och 14 forwards, så vi börjar där, säger sportchefen.