HockeyNews
PLUS

Jocke Lindströms besked dröjer – VM-centern Pär Lindholm håller andan

(28023) Pär Lindholm Joakim Lindström
Bildbyrån

Publicerad: 15 maj 2023

FacebookXWhatsApp
TAMMERFORS. Joakim Lindström, 39, har inte fattat något beslut än om han ska fortsätta i Skellefteå.
Kedjekamraten och VM-centern Pär Lindholm hoppas Lindström tar en säsong till.
– Sett över min karriär är det nog den absolut roligaste killen att ha vid min sida, säger Lindholm till HockeyNews.se.

Pär Lindholm har inlett VM i Finland starkt. Tre Kronor har inte släppt in något mål bakåt. Och mot Österrike gjorde Lindholm både det matchvinnande 1–0-målet och hade en assist till Patrik Nemeths 3–0 i 5–0-segern.

Med ett mål och en assist efter två VM-matcher har Lindholm redan satt ett personligt poängrekord i mästerskapssammanhang. I förra årets VM blev det ingen poäng på de sju matcherna.

– Haha, nej men fan. Jag minns att poängmässigt var det lite trögt förra (VM). Jag minns att jag tappade nåt ass den turneringen. Du får kolla upp det. nej men egentligen är det väl ingenting man bryr sig om. Det är väl kanske mer ni i media som trycker på de sakerna, säger Pär Lindholm till HockeyNews.se.

Han säger det med glimten i ögat. För han förstår att det kan komma frågor om det där med poänggörandet. Och blir det inga poäng under ett helt VM…

– Ja, då hugger media! Jah, det är klart att man bidrar till laget om man gör mål och assist. Samtidigt som min främsta uppgift är att väl att spela defensivt och sätta upp andra folk. Spela gediget.

Det är det Pär Lindholm är allra bäst på. Vara stabil, noggrann, fysisk och bana väg för andra. Så ser det även ut hemma i Skellefteå där han var med om att ta laget till SM-final för åttonde gången sedan 2011. Det blev inget guld, men Lindholm fick i många matcher leda den så kallade OS-kedjan med Joakim Lindström och Oscar Möller. De spelade tillsammans i OS i Sydkorea 2018.

LÄS MERFinlands mardrömssvit mot Tre Kronor: "Det är väl skitbra!"

Frågan är om Lindström kommer att fortsätta sin glimrande karriär. 39-årige Lindström har varit den främste SHL-spelaren poängmässigt de senaste 15 åren.

– Han visade i år att han fortfarande håller. Det är klart att det hade varit väldigt roligt att få spela med honom ett år till. Sett över min karriär är det nog den absolut roligaste killen att ha vid min sida. Skulle han välja att fortsätta är inte jag den som klagar, säger Pär Lindholm.

Säger han nånting till er hur han tänker och känner eller tackar han bara för sig när säsongen är slut?

– Under säsongen är det klart att man snackar. Men samtidigt efter vill man ta lite avstånd från hockeyn och vila. Speciellt i hans ålder kanske man tar det lite år för år. Det kanske tar någon vecka extra innan han känner vad han vill och vad han kan. Skulle jag tro. Vi har inte snackat så mycket om det. Jag tror det är bra att ge lite avstånd och låta känslorna komma naturligt, säger Pär Lindholm, som precis som alla andra får hålla sig till tåls i väntan på Joakim Lindströms beslut.

Lite så har det också varit med centerstjärnan Oscar Lindberg. Skellefteåfostrade Lindberg har efter flytten hem från Nordamerika spelat i Ryssland och Schweiz. Lindberg har ett år kvar på kontraktet i Bern, men det är många som hoppas att han ska flytta hem redan till kommande säsong.

Pär Lindholm är en av dem.

– Honom tjatar jag på. Det har jag gjort i fyra år nu, så vi får se vad som händer, säger Lindholm med ett leende om Tre Kronor-kamraten.

På måndagskvällen väntar Finland i Nokia Arena.

– Det blir vår kanske vår största utmaning än så länge i den här turneringen. Vi ska spela vårt spel, väldigt gediget och bra defensivt samtidigt som vi ska utnyttja vår skill offensivt.

Finland har darrat lite i början?

– Vi har kikat lite grann. Det är svårt i ett mästerskap. Du ska spela dina bästa matcher hela tiden och de kanske inte har lyckats med det. Men samtidigt vet vi att det är ett väldigt bra hockeylag som har en ordentlig och gedigen stomme sedan tidigare. Det kommer att bli en tuff match, men vi får se till att trycka dit dem, säger Pär Lindholm.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)