HockeyNews
PLUS

Glädjebesked för Luleå: Juhani Tyrväinen blir kvar: "Jättebra"

(27846) Juhani Tyrväinen
Jonas Ljungdahl/Bildbyrån

Publicerad: 3 maj 2023

FacebookXWhatsApp
Flyttrykten har surrat runt Luleås centerhårding Juhani Tyrväinen, som har haft en klausul i sitt kontrakt för att kunna flytta på sig.
Men nu har datumet överskridits.

Det kommer att bli en femte säsong i Luleå för den finländske världsmästaren Juhani Tyrväinen. Den 32-årige centern hade sin poängmässigt sämsta säsong under 2022/2023 då han fick ihop 17 poäng (6 mål, 11 assist) på 49 SHL-matcher.

Luleås assisterande lagkapten har haft en klausul i sitt kontrakt som skulle göra det möjligt för en flytt utomlands. Enligt NSD har Sparta Prag varit en av de intresserade klubbarna. Men Juhani Tyrväinen har bestämt sig.

– Han blir kvar, säger Luleås vice general manager Ulf Engman till HockeyNews.se.

Sista datum för klausulen är passerat och nu återstår ett år på kontraktet med Luleå.

– Det känns jättebra. Sedan hade han en tuff säsong. Det var inte samma nivå som tidigare. Men det hände nånting. Jag tyckte i CHL-finalen, där vi gjorde en ganska svag insats, var han väldigt bra i den matchen. Från den matchen och framåt så var han riktigt bra och tillbaka på den höga nivå vi vill att han ska vara, säger Ulf Engman belåtet.

LÄS MERKnallen: Wallmark lämnar Zürich – Luleå: "Vi gillar Lucas"

Tyrväinen spelar gärna hårt och tufft och ibland över gränsen för vad som är tillåtet vilket har lett till ett par matchstraff och avstängningar. Men under sin tid i Luleå har Juhani Tyrväinen varit väldigt uppskattad av lagkamrater, klubb och supportrar.

Med lite tur kan kedjan med honom som center flankerad av Pontus Andreasson och Linus Omark återuppstå inför kommande SHL-säsong. ”Bara” Omark saknas. Utan Andreasson och Omark gick det tungt för Luleå, inte bara för Tyrväinen.

– Jag vet inte riktigt vad det berodde på. Vi har lite känsla av att det fanns en del spelare som hade baksmälla. Det var en tuff avslutning på säsongen före och i stort sett samma grupp. Jag tror det satt i lite hos vissa av killarna, säger Luleås assisterande GM Ulf Engman.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)