HockeyNews
PLUS

Brynäs fortsätter SHL-satsningen med ännu ett meriterat nyförvärv

(27753) Tyler Vesel
David Wreland/Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 28 april 2023

FacebookXWhatsApp
Brynäs fortsätter att värva välmeriterat för en snabb återkomst till SHL.
På fredagen presenterade Gävleklubben nästa fina pusselbit i lagbygget.
ANNONS

Det är den amerikanske centern Tyler Vesel, 29, som har skrivit på för Brynäs. Han kommer närmast från en SHL-säsong i HV71 där han stod för 14 poäng (5 mål, 9 assist). Han var tillsammans med Fredrik Forsberg en av HV:s stora kvalhjältar när Jönköpingslaget tog sig tillbaka till SHL från Hockeyallsvenskan våren 2022 genom att besegra Björklöven i den allsvenska finalen.

– Klubben hör hemma i SHL, jag känner ligan bra och vet vad som väntar. Jag hoppas och tror att mina egna erfarenheter från HockeyAllsvenskan kommer till stor nytta. Jag är här för att producera poäng och att vinna matcheroch jag fick en bra känsla efter att ha pratat med Johan Alcén, säger Tyler Vesel till Brynäs hemsida.

ANNONS

LÄS MERSkellefteå vill ha hem stjärnan: "Tacksamt att de är intresserade"

Högerfattade Tyler Vesel ger Brynäs en väldigt stark centersida eftersom Johan Larsson, Linus Ölund och Jacob Blomqvist redan är klara.

Vesel har skrivit ett ettårskontrakt med Brynäs.

ANNONS

– Känns riktigt bra att landa Tyler. Han är en spelare av högsta klass och en uppskattad lagkamrat. Han känner liganväl och han har producerat under alla sina säsonger i HockeyAllsvenskan. En spelskicklig center som besitter en otrolig smartness, säger Brynäs sportchef Johan Alcén till klubbens hemsida.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln