HockeyNews
PLUS

Djurgårdens skador och läget inför måstematchen – lägger pressen på Modo

(27716) Djurgårdsträning 25 april 2023
Mattias Ek/HockeyNews.se/Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 25 april 2023

FacebookXWhatsApp
STOCKHOLM. Djurgården gör sig redo för den första måstematchen.
Modo har matchboll hemma i Örnsköldsvik. Djurgårdscoachen Johan Garpenlöv skjuter ifrån sig pressen – till Modo.
– Man vet själv hur tufft det är att vinna den där fjärde matchen och man vet vad som står på spel, säger Garpenlöv till HockeyNews.se.
ANNONS

Modo vann en smått kaotisk tillställning på Hovet i söndags. 4–1-ledningen efter två perioder mot Djurgården såg stabil ut. Men Djurgården gav sig inte och kom tillbaka till 4–3 och till 7–6 med över två minuter kvar att spela.

Men Modo höll undan och har skaffat sig en 3–1-ledning i finalserien och har matchbollar.

ANNONS

– Vi ska åka upp dit och vinna så att vi är här igen på fredag. Det är det vi känner och vill göra, säger Djurgårdscoachen Johan Garpenlöv.

Försvars- och målvaktsspelet har haft bättre dagar. Sett till båda lagen.

– Det är klart att tittar man på alla matcher efteråt så finns det saker man kan vrida på. Som jag sa efter matchen senast så är det en speciell match. Det är sällan det slutar 7–6, så den tredje perioden blev speciell. Vi försöker vinna hela tiden, men jag tycker att de var grymt effektiva senast. Vi hade behövt någon mer räddning där så hade vi kunnat vinna den matchen. Så tajt är det, menar Garpenlöv.

ANNONS

LÄS MERKrüger om skadan och Djurgårdens utsatta läge: "Ska tillbaka till Hovet"

Han bryter ner matchen i lite mindre delar.

– Tittar man periodmässigt kanske de var ett litet snäpp bättre i första, en jämn andra och vi är mycket mycket bättre i tredje. Sett över 60 minuter är vi det bättre laget, men vi vann inte.

ANNONS

Djurgården gjorde ett målvaktsbyte efter Modos 4–1-mål. Jesper Myrenberg, som hade tagit 10 av 14 skott, byttes ut mot Matthew Galajda som kom in och tog sex av nio puckar.

– Det måste hända nånting. Vi kände efter fyra mål att nånting måste vi göra. Det är också larvigt för ser man efteråt, så vinner man så ”åh vad bra”, men vinner man inte så… Jag kände att nånting måste hända där.

Annars är du nöjd med Myrenberg?

– Ja, ja, ja. Absolut. Han har gjort det fantastiskt för oss. Sedan kan man inte se att nåt av målen, att han kastar in nån puck, men det är ändå som jag sa, nånting måste hända.

Modo har skaffat sig ett drömläge med två matchbollar i finalen mot Djurgården och kan ta steget upp till SHL via seger på hemmaplan på onsdagskvällen. Johan Garpenlöv tror att det kan bli tufft – för Modo.

– Det är hemmaplan och det är ”vinner vi den här går vi upp”. Det är svårt att hålla de tankarna borta. Och vi får vända på det. Vi har allt att spela. Det är bara gå in och köra. Så ser det alltid ut i den här typen av matcher, så det är ingenting som förändrar matchen mot någon annan match.

Djurgården låg under med 2–1 i matcher i semifinalen mot Björklöven och har i slutspelet vänt underlägen i matcher till segrar.

– Det är nånting som vi har pratat om under säsongen. Bara för att vi leder eller ligger under ska vi inte förändra vårt spel. Vi måste fortsätta att spela på vårt sätt. Sedan kan man bli lite desperat i slutet av matchen och göra nånting extra om det inte funkar. Men oftast är det tålamod och ligga kvar som gör skillnad i slutändan. Det har vi bevisat många gånger.

LÄS MERMannberg om ilskan från DIF: "Danielsson åker runt som en jättebebis där ute"

Garpenlöv drar en parallell till svenska mästarna.

– Det är bara att titta på Växjö. När de ligger under eller leder med ett så fortsätter de att spela sitt spel och till slut så är det 1–1 och så vinner de med 2–1.

På tisdagsträningen var Noah Östlund tillbaka på isen och ska kunna spela under onsdagen. Förstecentern och lagkaptenen Marcus Krüger, som bara tekade en gång i förra mötet med Modo, har någon skavank, men tränade hela träningen och väntas spela.

Däremot var inte backen Linus Arnesson med på grund av en smäll i nacken i förra matchen. Och målvakten Carl Lindbom är fortsatt inte på is och tränar. Lindbom har inte spelat sedan i den första semifinalen mot Björklöven den 2 april.

– Han är inte med i den här matchen, konstaterar Johan Garpenlöv.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln