HockeyNews
PLUS

Weigel om framtiden: "Jag har inte fått något förslag"

(27496) Fredric Weigel
Bildbyrån / Henrik Sjöberg

Publicerad: 13 april 2023

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Säsongen är över för Fredric Weigel och Björklöven.

Nu står 30-åringen utan kontrakt inför kommande säsong.

– Jag har inte fått något förslag. Du får prata med han som står här bredvid, säger Weigel till HockeyNews.se och pekar mot sportchefen Per Kenttä.

Björklöven orkade aldrig rubba Djurgården och i går fick matchserien sitt slut på Hovet efter ännu en dramatisk tillställning mellan lagen.

– Självklart är det surt och jävligt tråkigt. Vi gjorde allt vi kunde men räckte inte hela vägen fram idag. Jag tycker vi gör en rätt dålig förstaperiod men kommer ut den med en ledning och i andra tycker jag att vi gör en bättre period men ligger helt plötsligt under. Men så är det i hockey, vi får något tveksamt mål emot oss. Men jag ska inte står här och gnälla, dom är ett jättebra hockeylag, säger Weigel.

Målet han syftar på är Djurgårdens ledningsmål i andra perioden (2–1) när Marcus Krüger står för en misstänkt felaktig handstoppning precis innan.

– Ja, domarna kan inte bort det i efterhand men det är ganska tydligt att den är felaktig. Sen går det fort där ute och det är inte lätt för domarna att se allt heller, säger han.

Weigel spelade juniorhockey i Djurgården och SHL-debuterade i klubben – men sedan 2018 har han gjort tre säsonger i AIK och han har inte varit populär i matchserien mot Djurgåden.

– Jag bryr mig faktiskt inte om det för fem öre, jag tycker bara det är kul att spela såna här matcher. Såna man kommer att minnas resten av livet. Sen vet jag att jag är en "pain in the ass" och kommer alltid att vara det när det är slutspel. Jag kommer inte vara omtyckt av motståndarsupportrarna men det är så det är, säger Weigel.

Nu står han kontraktslös inför nästa säsong men det lär inte saknas alternativ.

Han gjorde 26 poäng (6+20) 31 matcher i grundserien den här säsongen och ytterligare tio poäng på tio matcher i slutspelet.

– Jag trivs jättebra i Umeå, du får prata med han som stor här bredvid (Per Kenttä). Jag har inte fått något förslag så vi får väl se, säger Weigel.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)