HockeyNews
PLUS

Beskedet: Västervik ersätter Vita Hästen i Hockeyallsvenskan

(27364) Västervik-Vita Hästen
Bildbyrån (montage)

Publicerad: 4 april 2023

FacebookXWhatsApp

Västervik ersätter Vita Hästen i Hockeyallsvenskan nästa säsong.
Det meddelade hockeyförbundet under tisdagen.

Det var i förra veckan som Vita Hästen meddelade att de tvingats ansöka om konkurs på grund av den dåliga ekonomiska situationen klubben befinner sig i. Norrköpingsklubben hade dessförinnan slutat på en åttondeplats i Hockeyallsvenskan innan det blev respass i åttondelsfinalen mot Västerås.

I och med att man försatts i konkurs tvingas man också ge upp sin plats i Hockeyallsvenskan, vilket gör att en ersättare måste utses. Enligt tävlingsbestämmelserna ska frågan då först ställas till det högst rankade laget som inte har en plats i serien. I detta fall var det Västervik som föll i play out-serien mot Tingsryd.

"Grundregeln är att placeringen i senast slutfört serie-, kval- eller slutspel ligger till grund för rankingen. Med senast slutfört menas att serien eller matchserien är slutförd och avgjord enligt seriebestämmelserna. Överliggande seriestruktur rankas alltid högre än underliggandes. Även överliggande series negativa kval rankas högre än underliggande series positiva kval" går det att läsa i tävlingsbestämmelserna.

Och Västervik har nu tackat ja till platsen.

– Vi beklagar situationen med Vita Hästen och har hanterat ärendet enligt våra tävlingsbestämmelser. Jag har kontaktat Västerviks IK och erbjudit dem platsen i HockeyAllsvenskan, och de har tackat ja, säger Magnus Mårtensson, tävlingschef på Svenska Ishockeyförbundet, i ett pressmeddelande.

För Vita Hästen väntar alltså degradering till spel i distriktsserie.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)