Uppgifter: Niklas Persson blir ny sportchef i AIK

30 mars 2023
Det blåser lite positiva vindar i AIK efter den starka säsongsavslutningen. 

Nu ser laget också ut att ha gjort klart med en ny sportchef.

Enligt Expressen presenteras Niklas "Pajen" Persson inom någon vecka. 


AIK har ett gäng tunga säsonger i bagaget. Efter flera storsatsningar under 10-talet har man de fyra senaste säsongerna haft placeringarna 10, 9, 9 och 14. Avslutningen på den här säsongen ingjöt ändå lite hopp i de svartgula leden. Seger mot Almtuna i åttondelsfinal, två vinster mot seriesegraren Modo i kvarten och ett kokande Hovet (7297 åskådare) i match sex. 

Inför nästa säsong kommer en ny satsning att ske och laget har redan säkrat flera miljoner i utökad spelarbudget. Det har förts en intensiv jakt på vem som ska leda AIK:s sportsliga organisation där både Fredrik Söderström och Johan Hult varit aktuella men nu ser AIK ut att ha säkrat ett meriterat namn. Enligt Expressen blir Johan "Pajen" Persson AIK:s nya sportchef. Uppgifter som också stödjs av tidningen Corren.

LÄS MER: Respekten för Djurgården har vuxit – Garpenlöv: "Vet att vi är ett bra lag"

Niklas Persson har varit General Manager i Linköping under de fyra senaste säsongerna. Redan i december meddelade LHC att det här skulle bli Perssons sista säsong som GM. Som spelare gjorde 44-åringen bland annat 610 matcher i SHL/Elitserien och 2013 var han med och vann VM-guld med Tre Kronor. 

Persson ska tillträda posten som AIK:s sportchef tämligen omgående och något av det första han har att ta tag i är tränarfrågan. Nuvarande huvudtränaren Anton Blomqvist har ett år kvar på kontraktet med har ryktats bli ny assisterande tränare till Tomas Kollar i Malmö.