HockeyNews
PLUS

AIK-coachen om sitt utspel efter sista matchen: "Sa det jag sa i tv"

(27248) Anton Blomqvist AIK
Bildbyrån/Mattias Ek, HockeyNews.se

Publicerad: 27 mars 2023

STOCKHOLM. Anton Blomqvist rev upp en storm av känslor med ett coachsnack med sina spelare i båset när AIK var på väg att förlora borta mot Modo i Övik.

Men det räckte inte till seger i match sex på ett kokande Hovet.

AIK kraftsamlade och 7 297 åskådare fyllde nästan Hovet i vad som blev den sista matchen för säsongen. Modo vann med 4–2 och går till semifinal i det allsvenska slutspelet.

– Jag är stolt över hur vi har spelat. Jag tycker vi gör en bra match. Deras målvakt är grym idag och han håller dem i matchen. Sedan avgör spetsen, så det är surt. Men vi får gratulera Modo, säger AIK-coachen Anton Blomqvist till HockeyNews.se.

AIK hade ett oerhört tryck i den första perioden och kontrollerade händelserna så till den grad att Modo-coachen Mattias Karlin tog timeout vid 0–0 efter 6.36.

– Jag tycker att vi har ett bra powerplay men får inte den utdelning vi behöver. För att vara med mot ett så här pass bra lag behöver vi vara lite mer distinkta i de lägen, samtidigt tycker jag vi skapar. Det är små grejer, säger Blomqvist.

Han njöt av stämningen och draget på Hovet. Det är inte alla kvällar i höst och vinter det har varit den stämningen på AIK:s hemmamatcher.

– Det är fantastiskt. På nåt sätt har vi kanske inte förtjänat mer än vad vi har fått under säsongen. Jag sa det där inne, att kunna vrida runt det så som vi har gjort och hitta vårt spel i slutet här, det är imponerande, säger Blomqvist.

LÄS MEREk: AIK föll trots Blomqvists utspel – starkt av Modo att palla trycket

AIK hade 4 107 i snitt på de 26 hemmamatcherna i grundserien.

Det var 5 238 på fyra slutspelsmatcher mot Almtuna och Modo och 7 207 i den sista matchen på Hovet.

En hel del av de som kom till Hovet på måndagskvällen hade hört, sett och sugit in uppståndelsen efter Anton Blomqvists uppmaning till sina spelare att ”spela fult” för att ta med sig något från förlustmatchen på bortais. Blomqvist blev anmäld till disciplinnämnden och tillrättavisad.

– Jag sa det jag sa i tv och det kanske inte är mitt stoltaste ögonblick. Jag menade inte att vi skulle åka runt och göra några dumheter mer än att vi behövde spela fysiskt och skicka ett meddelande, säger Blomqvist.

Han fortsätter:

– Det kom ut på ett fel sätt och jag försöker äga det. Modo vinner rättvist och jag önskar dem all lycka.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS