HockeyNews
PLUS

Ekman-Larsson väntas missa VM – men het Elias Pettersson är högaktuell

(27169) Oliver Ekman Larsson Elias Pettersson
Bildbyrån

Publicerad: 23 mars 2023

FacebookXWhatsApp
Vancouver med bland andra Oliver Ekman-Larsson och Elias Pettersson ser ut att missa Stanley Cup-slutspelet.
Ekman-Larsson är skadad och ser därför ut att även missa VM. Tre Kronor hoppas desto mer på poängkungen Elias Pettersson.

Med tolv matcher kvar av NHL:s grundserie tyder alltmer på att Vancouver Canucks missar slutspel i vår igen. Det blir i så fall tredje säsongen i rad som det inte blir något Stanley Cup-spel för den kanadensiska NHL-klubben. Canucks har bara nått slutspelet en gång de senaste åtta åren.

Det innebär troligen att spelare som Oliver Ekman-Larsson, Elias Pettersson och förra vårens VM-spelare Nils Åman, blir tillgängliga för Tre Kronor och VM i Tammerfors i maj.

Men Ekman-Larsson, 31, har en skadad fotled sedan fem veckor tillbaka och har inte kunnat spela för Vancouver. Troligen blir det inget mer spel den här säsongen vilket gör att han sannolikt även missar VM.

Ekman-Larsson har vunnit två VM-guld och har spelat sju VM-turneringar och var med förra våren i Finland.

– Sommaren som väntar är viktig för honom. Jag vet att många räknat ut honom, men jag har en känsla av att han kommer att ha en riktigt bra säsong (till hösten). Det finns något i hans ögon, säger Canucks huvudcoach Rick Tocchet till Province.

Elias Pettersson, 24, som Tre Kronors förbundskapten Sam Hallam vann SM-guld ihop med i Växjö (2018) har en strålande NHL-säsong. Pettersson är poängkung i Vancouver där han har öst in 89 poäng (33 mål, 56 assist) på 68 NHL-matcher.

LÄS MERKlart: Ryssland och Belarus portas ytterligare en säsong från mästerskap

Det är ett nytt personligt mål-, assist- och poängrekord för Pettersson i NHL. Och han är på väg att nå 100 poäng.

– Klart att det skulle vara stort för mig personligen. Jag ska inte stå här och ljuga och säga något annat. Men jag skulle hellre vilja ha en plats i NHL-slutspelet och få vara med där, säger Elias Pettersson till Expressen.

På en fråga hur han skulle ställa sig till VM-spel är han mer hemlighetsfull.

– Nja, det där tänker jag ta efter säsongen. Jag vill inte tänka för mycket i förväg på det utan säger inget just nu, säger han till tidningen.

Elias Pettersson var med och vann VM-guld med Tre Kronor i Köpenhamn 2018 och spelade i VM i Slovakien 2019.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)