HockeyNews
PLUS

Rönnberg till Mitell: "Jäkligt smart när du grinade på presskonferensen"

(27145) Rönnberg Mitell Folin
Henrik Sjöberg / Bildbyrån

Publicerad: 21 mars 2023

FacebookXWhatsApp

KARLSTAD. Färjestad var numret större.

Det gjorde Roger Rönnberg ingen hemlighet av efter den tredje kvartsfinalen – samtidigt som han skickade en ny passning till tränarkollegan i motståndarlaget.

– Det var jäkligt smart det du gjorde på förra presskonferensen när du grinade lite och tyckte att fan, vi får inga utvisningar, säger Roger Rönnberg.

Färjestad tog hand om den tredje kvartsfinalen på hemmaplan och mästarna har nu skaffat sig en 2–1-ledning i matchserien.

Det var fortsatt hett, tufft och grinigt och vi fick se ytterligare ett matchstraff.

Christian Folin crosscheckade Henrik Björklund och fick lämna isen i tredje perioden när gästerna var på jakt efter en kvittering.

Efteråt adresserade Roger Rönnberg fördelningen av utvisningarna.

– Vi får spela väldigt mycket boxplay idag. Jag tror att det påverkar väldigt mycket att vi får spela så mycket boxplay idag. Det var jäkligt smart det du gjorde på förra presskonferensen när du grinade lite och tyckte att, fan, vi får inga utvisningar. Jag vet inte att om det är så enkelt att jag ska göra samma sak nu så får vi spela powerplay i nästa match, säger Roger Rönnberg.

Frölundatränaren fortsatte:

– Jag tycker så här, vi spelar inte bra nog för att jag ska sitta och gnälla på domarna idag. Vi behöver spela bättre. Det vet vi.

Tomas Mitell:

– Att vi fick tre powerplay och dom fick två känns väl efter hur matchen ser ut "fair enough" klan jag tycka. Det finns väl situationer att diskutera. Femman är väl, ja det behöver jag inte...alla ser väl. Man får tycka vad man vill men domaren dömer. Sett till spelövertaget så känns 3–2 till oss i powerplay "fair enough".

Roger Rönnberg ville inte gå in mer detaljerat på vad han anser om matchstraffet på Folin – en av lagets viktigaste defensiva kuggar.

– Jag orkar inte hålla på kommentera alla situationer. Jag tycker fokus hamnar där hela tiden efter varenda match, att det är där vi hamnar tyvärr och det tycker jag är tråkigt. Spelar vi hockey eller spelar vi domare. Vad är det vi håller på med? Det är min roll. Fråga domarchefen vad han tycker eller fråga någon annan. Så är det, säger Rönnberg.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)