Kvitterat i heta rivalmötet – Frölunda vann på hemmaplan

(27101) Loui Eriksson

Publicerad: 19 mars 2023

Två gånger om klev han fram Loui Eriksson.
Då utjämnade Frölunda matchserien mot Färjestad.

Färjestad vann med uddamålet på hemmaplan i fredags för att ta ledningen i den på förhand hetaste kvartsfinalserien i SM-slutspelet. Under söndagseftermiddagen vände matchserien ned till Göteborg för hemmaplansfördel för Frölunda.

Det var dock gästerna som fick den bästa starten när Marcus Nilsson hittade rätt för 1–0 när knappt fem minuter var spelad av första perioden, en ledning som stod sig perioden ut. I den andra, även det precis innan fem minuter var spelad, kom kvitteringspucken för hemmalaget när man utnyttjade ett powerplay på bästa sätt då Jere Innala hittade in med pucken bakom Matt Tomkins i Färjestadskassen.

Innan perioden var över hade Loui Eriksson dessutom hunnit med att utöka ledningen. och det var just Loui Eriksson som kom att bli matchvinnare.

Efter att Joel Nyström kvitterat med drygt åtta minuter kvar av tredje perioden var det nämligen Eriksson som gjorde 3–2 bara tre minuter senare. Erikssons mål kom att visa sig bli matchens sista vilket gör att det nu är kvitterat i matchserien när lagen vänder åter till Karlstad på tisdag.

Frölunda HC–Färjestad BK 3–2 (0–1, 2–0, 1–1)
Mål, FHC: Loui Eriksson 2, Jere Innala
Mål, FBK: Marcus Nilsson, Joel Nyström
Skott: 45–23 (7–8, 20–9, 18–6)