Ove Molin: "Att jag ska stå här och tycka något annat är hål i huvudet"

18 mars 2023
GÄVLE. Brynäs är en förlust från att ramla ur SHL – efter ett avgörande i slutskedet av matchen som godkändes först efter videogranskning.

Gävleklubben är illa ute i kvalet mot Malmö.

– Det är fyra stycken i Stockholm och två domare som tittar på det så att jag står här och tycker något annat verkar hål i huvudet på mig, säger Molin om det omdiskuterade avgörandet.


Klockan stod på 18.36 i tredje perioden när Adam Ollas Mattsson fullbordade sitt hattrick – Malmöbacken blev den stora matchvinnaren men avgörandet godkändes inte förrän efter en videogranskning.

Åsikterna om situationen gick i sär efteråt.

– Äh, jag vill inte att det ska bli...det är fyra stycken o Stockholm och två domare som tittar på det så att jag står här och tycker något annat verkar hål i huvudet på mig. Jag ser vad jag ser när jag tittar på bilderna. Vi kanske tycker olika men det spelar ingen roll. Målet är dömt och det är mål, säger Brynästränaren Ove Molin efter den blytunga förlusten.

I slutet av andra perioden tog Malmö en viktig ledning inför pausvilan efter slarv från hemmalaget – som bara var fyra spelare på isen och bjöd samtidigt på ett två mot en-läge.

– Ja, det är någon form av kommunikationsmiss. Jag får titta på om det var jag eller någon av spelarna men det är samma sak där. Det hjälper inte oss att sitta och hitta fel efter matchen. Det får inte hända, men det hände och det är svårt att få det ogjort. Jag tror ingen vill göra det med flit, säger Molin.

Han väljer att hellre titta framåt – läget är sämsta tänkbara för den anrika klubben som för första gången är på väg att ramla ur högsta ligan.

– Jag är otroligt stolt över laget idag och vad vi presterar där ute. Med en fantastisk publik i ryggen också. Uppförsbacken blev ännu längre men om det är någon backe vi ska klättra upp i livet så är det den här backen, säger Molin.

Att gjuta mod i laget inför match fyra i Malmö om tre dagar ser han inte som ett problem.

– Du, det kan jag lova att jag ska. Vi gör vår bästa match och det hade varit skillnad om vi hade gjort en av våra sämre matcher. Vi ska skriva historia. Jag tror ingen har vänt 0–3 men vi ska göra det, säger Molin.