HockeyNews
PLUS

Inför kvalrysaren – Brynäs saknar lagkapten Rödin och gör om i kedjorna

(26901) Anton Rödin
Tobias Sterner/Bildbyrån

Publicerad: 13 mars 2023

FacebookXWhatsApp
Brynäs tvingas klara sig utan sin lagkapten Anton Rödin när kvalet mot Malmö börjar.
Och efter tränarförändringen kommer Brynäs att göra om uppställningen i båset.

På tisdagskvällen inleds playout, eller jumbofinalen mellan Brynäs och Malmö. Segraren i bäst av sju matcher stannar kvar i SHL. Förloraren degraderas till Hockeyallsvenskan.

Brynäs har ett tungt avbräck då lagkaptenen Anton Rödin är skadad. Han försökte spela förra tisdagen mot Timrå och var med på uppvärmningen, men kunde inte vara med. Rödin var inte heller med i den sista matchen i grundserien mot Växjö i torsdags.

Han kommer inte att spela i match 1 mot Malmö och frågan är hur länge han blir borta. Kvalmatcherna spelas varannan dag.

– Vi har i alla fall inte räknat bort honom. Vi hoppas att han kommer tillbaka i spel längre fram, säger Brynäs nye huvudcoach Ove Molin till Gefle Dagblad.

LÄS MERSportchefens lugnande besked om Jonathan Dahlén: "Han är dag för dag"

Brynäs satsar på en toppkedja med Johan Larsson som center omgiven av Greg Scott och Dmytro Timashov, enligt tidningen. Jacob Blomqvist gör de finländska duon Hannes Björninen och Oula Palve sällskap.

Ove Molin blev på söndagen befordrad från utvecklingsansvarig till ny huvudtränare efter Mikko Manner som fick sparken. Även de assisterande tränaren Ari-Pekka Pajuluoma och Kalle Kaskinen har fått lämna sina poster och in kommer den tidigare Brynäs-duon Anders ”Masken” Carlsson och Jörgen Sundqvist.

I kvalet kommer Molin att coacha forwards och ha ansvar för powerplay under matcherna. ”Masken” Carlsson får ett övergripande ansvar medan Sundqvist sköter backar och boxplay.

Dessutom kommer målvaktstränaren Johan Holmqvist att ta plats i båset till skillnad från tidigare.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!