HockeyNews
PLUS

Tränaren bekräftar: Melker Karlsson gör comeback i Skellefteå

(26801) Karlsson/Ohlsson
Bildbyrån

Publicerad: 27 februari 2023

FacebookXWhatsApp

Melker Karlsson har under den senaste veckan tränat med Skellefteå. Ryktet om en comeback har uppstått – något som nu ser ut att bli verklighet enligt Skellefteås tränare Robert Ohlsson. 
– Han har blivit sugen igen och det är kul tycker vi, säger han till Hockeynews.se.


Inför den här säsongen så valde NHL-meriterade Melker Karlsson att lämna Skellefteå AIK och trappa ner. Nya klubbadressen blev Division 3-laget Lycksele SK. Där blev det dock bara en match för Karlsson. Rykterna har sedan gått kring om en comeback i Skellefteå är aktuell eller inte.

Nu ser det ut som att blir just en comeback i Skellefteå för 32-åringen – som börjat träna med klubben. Detta bekräftar Skellefteåtränaren Robert Ohlsson till Hockeynews.se under måndagen:
– Ja men tanken har varit comeback, vi reggade ju honom i truppen före 15:e februari (Deadline för övergångar). Han har blivit sugen igen och det är kul tycker vi, säger Ohlsson.

Kontakt med Karlsson har även funnits under hela säsongen menar Ohlsson, där spelarens motivation växt ju längre säsongen gått. 
– Vi hade ju Melker i början av säsongen hos oss,  men nu i slutet valde han att hoppa han på tåget. Han kanske inte hade suget i början men det har väl smugit sig på under årets gång, han ser supersugen ut nu så, säger Ohlsson. 

Skellefteå som leder SHL med fem matcher kvar till slutspelet får nu in ett välkommet tillskott i truppen, och enligt Ohlsson så har Karlsson det man söker hos en spelare i ett slutspel.
– Vi får slutspelsrutin, erfarenhet och vinnarskalle. En jävla bra person. Han står precis för de som behövs i ett slutspel, säger han.

Karlsson som gjorde 20 poäng på 56 matcher förra säsongen i Skellefteå, ser ut att vara tillbaka på isen nästa vecka enligt Skellefteåtränaren.
– Han började träna med J20 för en och en halv vecka sen, idag (måndag) tränade han första gången med A-laget. Antingen i helgen eller nästa vecka gör han comeback, mest troligt nästa vecka, avslutar Ohlsson.






Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)