HockeyNews
PLUS

Åtta man på Djurgårdens skadelista, men läget ljusnar – Öhgren spelklar

(26715) Liam Öhgren Johan Garpenlöv
Bildbyrån/Mattias Ek, HockeyNews.se

Publicerad: 21 februari 2023

FacebookXWhatsApp
STOCKHOLM. Liam Öhgren gör comeback för Djurgården mot AIK.
Backen Daniel Glad klev av under sista träningen inför derbyt. Här är senaste nytt i Djurgården, som har åtta man på skadelistan.

Sedan tidigare är säsongen över för Djurgårdsbacken Alexander Ytterell. Och för den välmeriterade backen Johan Alm ser en fotskada ut att förstöra hans säsong.

– Det ser inte så ljust ut, säger Djurgårdens sportchef K-G Stoppel till HockeyNews.se.

Om Alm tvingas till operation är säsongen över för hans del. HV71-värvningen, Daniel Glad, klev av tisdagsträningen inför derbyt mot AIK då han fick en känning.

– Han lirar imorgon, säger Djurgårdscoachen Johan Garpenlöv till HockeyNews.se.

Varken backen Linus Arnesson eller forwarden Linus Klasen tränar på is med Djurgården för närvarande och de dras med skador.

– Vi hoppas att de är tillbaka nästa vecka, säger Garpenlöv.

Då ska även centern Lukas Vejdemo kunna göra comeback. Han opererade en lårskada förra våren och har varit utan kontrakt den här säsongen. Men han skrev på med Djurgården just före deadline för övergångar och har trappat upp skridskoträningen. På tisdagen turades Melvin Wersäll och Vejdemo om att träna i en kedja med Ludvig Rensfeldt och Mika Ounasvuori. Men det blir Wersäll som spelar mot AIK på onsdagen.

Vejdemo hoppas på spel nästa vecka.

– Vi hoppas att han ska in i matcherna i början på mars. Vi siktar på det. Det är dag till dag hur han känner och känslan i kampsituationerna, förklarar Garpenlöv.

– Han har åkt lite skridskor under hösten. Den delen är jag inte orolig över. Det handlar nog mer om de statiska momenten. Närkampssituationer. Det är balansen i vissa lägen, kanske. Han känner själv att det går åt rätt håll.

På tisdagen tränade Tyresö/Hanviken-backen Oscar Lundin med Djurgården. 21-årige Lundin är dubbelregistrerad och kan flytta mellan klubbarna säsongen ut.

– Vi hade med honom idag och vi ville ta hit honom och känna på honom och få en bild av honom och han av oss. Om det mot förmodan skulle bli aktuellt så har vi i alla fall sett honom på träning, säger Garpenlöv.

LÄS MERDjurgården om jakten på nyförvärv och oroande skadorna: "Bekymmersamt"

För Djurgården väntar säsongens fjärde derby mot AIK och sedan Modo borta på fredag.

– Det är jätteviktiga matcher för oss. Nu har vi förlorat två, en på övertid (mot Tingsryd) och en på straffar (mot Björklöven). Men jag tycker att vi håller en hög nivå i vårt spel. Vi är på rätt väg. Vi vill ha tillbaka spelare och spela ihop vårt lag ordentligt i så många matcher som möjligt. Vi får se hur många det blir.

JVM-forwarden Liam Öhgren, 19, har varit skadad och borta i en månad men gör comeback för Djurgården mot AIK i en kedja med Marcus Krüger och Daniel Brodin.

– Han hade en jättefin avslutning med oss före JVM. Han hade en kurva som gick bra och han och Krüger spelade jättebra ihop. Sedan kom han tillbaka och spelade bra och gick tyvärr sönder. Men skador tillhör och nu är han tillbaka. Han kommer att bidra till vårt lag på samma sätt som han gjorde senast. Jag är jätteglad att han är tillbaka, säger Djurgårdscoachen Johan Garpenlöv.

Djurgården har även Alexander Falk (fot), Jonathan Lekkerimäki (fot) och John Norman (ögon) på skadelistan en längre tid.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!