HockeyNews
PLUS

Efter förlusten mot Tjeckien – Tre Kronor gör ändringar i laget

(26529) Jhonas Enroth Tre Kronor
Jonas Ljungdahl/Bildbyrån

Publicerad: 10 februari 2023

FacebookXWhatsApp
MALMÖ. Tre Kronor gör förändringar i laget mot Schweiz efter förlusten mot Tjeckien.
Bland annat blir det ett målvaktsbyte.

Tjeckien blev en för hård nöt att knäcka för Tre Kronor som föll med 2–1 på övertid efter en trevande start på matchen.

På lördagen väntar match mot Schweiz i Beijer Hockey Games i Malmö.

– Jag tycker att vi kände ganska snabbt igår bilden av matchen och snackade igenom det kort imorse efter frukost. Jag tycker vi har en ganska bra konsensus i gruppen att vi kommer ut och letar och har mycket tankar. Ju längre matchen går så släpper vi det mer och mer och hittar mer rätt. Hoppas vi kan starta matchen där imorgon, säger förbundskapten Sam Hallam till HockeyNews.se.

Tre Kronor spelar med sex backar och tolv forwards.

Mot Tjeckien var Växjös Hardy Häman Aktell sjundeback och Rögles Anton Bengtsson extraforward, men båda var utan speltid. Växjö-backen Joel Persson, Davos-centern Dennis Rasmussen och Färjestadsforwarden Joakim Nygård fick vila helt mot Tjeckien.

Hallam har infört ett rotationssystem med fem femmor, vilket gör att en hel femma står över i varje match för Tre Kronor.

– Det var en kedja som spelade igår som kommer att står över helt. Samma sak med ett backpar. Både Hardy Häman Aktell och Joel Persson kommer in i spel och även kedjan med Rasmussen, Jocke Nygård och Anton Bengtsson så får ni vänta med laget till imorgon, säger Hallam.

Vilken back och vilka forwards som får sitta på läktaren mot Schweiz och vilken back och forward som får byta om som reserver vill Sam Hallam inte avslöja.

– Jag är lite tråkig att inte ge våra motståndare allt för mycket, säger han.

Och tillägger:

– Det är klara direktiv. Sjuan och tretton är med i fall någonting händer tidigt. Det kan hända vad som helst i hockey. Det kan bli ett matchstraff, det kan bli en känning, så det är dumt att kasta bort den speltiden.

Helt klart är att Frölundamålvakten Lars Johansson får sitta på bänken medan Örebros VM-guldvinnare Jhonas Enroth vaktar kassen mot Schweiz.

– Så blir det ja. Det är ganska naturligt att vi ger bägge målvakterna varsin start här i början så får vi se framåt söndagen sedan, säger Hallam om matchen mot Finland vilket avslutar hemmaturneringen.

LÄS MERAlsing om Tre Kronor och Leksands satsning: "Hört mycket bra om honom"

Enroth har kallats in som ersättare för Skellefteås Linus Söderström, som skulle ha fått göra debut i Tre Kronor om han hade varit hel.

Varför föll valet på Jhonas Enroth?

– Erfarenheten. Vi presenterade en trupp med Linus Söderström och Lasse Johansson. När Linus hade lite känningar och behövde vara kvar i Skellefteå så såg vi över det. Det finns ett par andra målvakter i ligan som också gör det väldigt bra, men med ”Rothen” känner jag att vi får en kille som har erfarenheten av det. Det är hemmaplan och allt vad det innebär. Därför föll valet på erfarenhet och rutin, säger Sam Hallam.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!