HockeyNews
PLUS

Den finländske MVP-målvakten från VM på väg tillbaka till Europa

(26365) Jussi Olkinuora
Bildbyrån

Publicerad: 1 februari 2023

FacebookXWhatsApp
Jussi Olkinuora var snudd på omöjlig att göra mål på när Finland vann VM-guld i våras och han utsågs till hela turneringens MVP.
Nu är den 32-årige stjärnmålvakten på väg bort från Detroit – och tillbaka till Europa.

NHL-klubben Detroit och målvakten Jussi Olkinuora är på väg att gå skilda vägar. Red Wings erbjöd honom ett ettårskontrakt i mitten av juni 2022, veckorna efter det att han hade spelat hem ett VM-guld med Finland i Tammerfors, men succén i Nordamerika har uteblivit för den skicklige spelaren.

Detroit har valt att spela både Ville Husso och Magnus Hellberg före Olkinuora som istället har fått tillbringa hösten och vintern i farmarlaget Grand Rapids där han spelat 15 matcher och har en räddningsprocent på 86,8.

LÄS MERJohn Quenneville lämnar Leksand

Jussi Olkinuora är placerad på waiverslistan i syfte att avsluta hans kontrakt med Detroit. Enligt finska uppgifter väntas han återvända till Europa.

Efter VM-succén på hemmaplan förra våren skrev Olkinuora på ett ettårskontrakt med Biel-Bienne i den schweiziska ligan. I Biel-Bienne spelar Finlands andramålvakt i VM, Harri Säteri, som också var med och vann OS-guld med Finland i Peking 2022.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)