HockeyNews
PLUS

Efter spekulationerna – Vancouver byter bort lagkaptenen

(26346) Patrik Allvin-Bo Horvat
Bildbyrån (montage)

Publicerad: 31 januari 2023

FacebookXWhatsApp

Svenske general managern Patrik Allvin har gjort sin första stora trejd i Vancouver.
Det då han bytt bort lagkaptenen Bo Horvat till New York Islanders.
– De här spelarna och draftvalet kommer vara en stor del av vår utveckling framöver, säger Allvin till klubbens hemsida.

Till sommaren löper Bo Horvats kontrakt ut och det har under en längre tid spekulerats i huruvida den 27-årige kanadensaren skulle bli kvar i Vancouver eller inte. Parterna har pratat med varandra om ett nytt kontrakt, men i december rapporterades det att Canucks skulle ha gett Horvat ett kontraktsförslag som var långt under det han kände att han var värd.

Och sedan dess har det mesta pekat på att Horvat skulle lämna Canucks under säsongen.

Så blev det också. Under natten till tisdag svensk tid stod det klart att Horvat skickas till New York Islanders i utbyte mot forwardsduon Anthony Beauvillier och Aatu Räty samt ett val i första rundan 2023.

Horvat noterades för 54 poäng på 49 matcher för Vancouver den här säsongen. Det är mer än dubbelt så många som Beauvillier, 20 på 49, och Räty, 2 på 17, noteratas för den här säsongen.

– Han är på väg mot karriärbästa och under de senaste säsongerna har han legat på 30–35 mål. Det kommer garanterat gynna oss. Det är ingen tvekan om att han kommer hjälpa vårt powerplay och det är det som vi gillat mest hos Bo, hans framgångar i powerplay. Han vet var han ska vara och när han ska vara där, säger Islanders general manager Lou Lamoriello till klubbens hemsida.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)