HockeyNews
PLUS

Laget ligger sist i hockeyallsvenskan – nu agerar klubben

(26328) MARTIN GUDMUNDSSON OCH MORGAN PERSSON
Bildbyrån

Publicerad: 29 januari 2023

FacebookXWhatsApp

Västervik ligger sist i tabellen och mycket talar för att det blir negativt kvalspel i vår.
Under lördagen meddelade klubben att tränarna Martin Gudmundsson och Morgan Persson får gå. 


Västervik har haft en tung säsong i årets hockeyallsvenskan och laget ligger i skrivande stund sist i tabellen och har nio poäng upp till säker mark. 

Fredagens 0–7 förlust hemma mot Djurgården blev tränarstabens sista. 

Under lördagen meddelar Västervik att Martin Gudmundsson och Morgan Persson får lämna sina uppdrag. 

– Det är inte ett enkelt beslut att fatta men spelarna behöver lyssna på nya röster nu för att vi ska kunna få ut max av det lag som vi har tillgängligt för avslutningen av säsongen. säger Västerviks ordförande Urban Widén via lagets hemsida.

Urban fortsätter: 

– Vi vill i hela styrelsen vill uppriktigt tacka Martin Gudmundsson för allt stenhårt arbete han och hela ledarteamet har lagt ner på att hjälpa VIK ta nästa kliv som hockeyallsvensk förening och önskar både honom och Morgan Persson stort lycka till med framtida karriärerna avslutar Urban Widén i pressmeddelandet.

Västervik har inte tillsatt någon ny tränare i dagsläget och i båset under söndagens match mot Tingsryd kommer Västerviks J20-tränare Kasper Josefsson och Ragnar Karlsson ansvara över laget. 

LÄS MER: William Eriksson och AIK går skilda vägar – klar för ny HA-klubb

Vid lunchtid under söndagen meddelade disciplinnämnden att Max Krogdahl stängs av efter slagsmålet med Djurgårdens David Blomgren. Krogdahl stängs av i två matcher och döms till 3676 kronor i böter. 

"Filmsekvensen ger stöd för uppgifterna i anmälan. Nämnden finner det utrett att Max Krogdahl gjort sig skyldig till Fighting. Förseelsen bör föranleda en avstängning. Avstängningens längd bestäms till en tid som bedöms motsvara två matcher. Han ska dessutom betala böter med det belopp som framgår av beslutet. Vid straffmätningen har nämnden särskilt beaktat följande nyckelfaktorer: 

• Max Krogdahl slår upprepade slag utan handskar när motspelarens huvud befinner sig i en sårbar position 

• Stor skaderisk

Tillämplig regel: 14 kap. 2 § 8 punkten RF:s stadgar. Utvisning enligt regel 46."


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)