(26324) Anton Forsberg

Publicerad: 29 januari 2023

Anton Forsberg spikade igen kassen hemma mot Montréal.
30-åringen storspelade och motade samtliga 28 skott i Ottawas 5–0 seger.
– Det började direkt vid uppvärmningen, atmosfären var otrolig och fick oss att tagga igång, sa Anton Forsberg efter segern.

Gästande Montréal fick en mardrömsstart när laget släppte in 0–1 efter endast 22 sekunder av den första perioden. Inte blev det bättre när gästerna ådrog sig dubbla tvåminutare som hemmalaget utnyttjade och gjorde 2–0, knappt tio minuter in i första perioden gjorde även Ottawa 3–0.

Men det var inte bara framåt som det såg bra ut för Ottawa. Längst bak var det en svensk burväktare som stod för flertalet kvalificerade räddningar när svensken motade samtliga 28 skott. Montréal hade flera farliga chanser och när inte "Sockan" stoppade pucken hade han hjälp av sina bästa vänner.

– Ja de hade några i stolpen under matchen men ibland ska man ha lite tur med sig också, sa Anton Forsberg efter matchen.

Sent i den tredje perioden gjorde Ottawa mål två gånger om och fastställde slutresultatet 5–0. Det var Anton Forsbergs andra hållna nolla denna säsong.