Timrå stoppade förlustsviten: "Har hittat vägar att förlora tidigare"

(26228) Timrå

Publicerad: 21 januari 2023

TIMRÅ. Senast tappade Timrå 2–0-ledning till förlust mot Örebro.
Det lät man inte hända mot Oskarshamn, då bröts förlustsviten efter 4–1 på hemmaplan.
– Jag är faktiskt mest nöjd med sista perioden, där vi hittat sätt att förlora på sistone men på det sätt vi spelar hem sista perioden idag tar vi med oss mycket av, säger Timråtränaren Anders Karlsson.

Förlusterna har radat upp sig för Timrå den senaste tiden, där man kom till spel på lördagen mot Oskarshamn med fem raka förluster. I torsdags tappade Timrå en 2–0-ledning på hemmaplan mot Örebro och dessförinnan hade man två raka 0–5-förluster mot Rögle och Skellefteå.

När Oskarshamn kom på besök gick man på nytt upp i en 2–0-ledning i den första perioden, en ledning som minskade till ett mål i slutet av andra perioden.

Men den här gången satte Timrå stopp där.

Finske forwarden Panu Mieho kunde bara 43 sekunder in i tredje perioden göra sitt första mål i Timråtröjan för 3–1 i vad som till slut blev en 4–1-seger för hemmalaget.

– Vi har hittat vägar att förlora till slut, men det var viktigt för oss att få tillbaka självförtroendet i att spela hem matcher igen, säger Anders Karlsson och fortsätter:

– Oskarshamn är ett speciellt lag, och jag uppskattar att de vågar spela. Det gäller att man forecheckar alla tre på samma sida och stänger sina instick, för de är sylvassa när de får det att stämma. Så man måste få det att stämma.

En kedja som var framgångsrik under lördagen för Timrå var den på pappret fjärde med Albin Lundin, Erik Walli-Walterholm och Jeremy Boyce. Walli-Walterholm gjorde själv 2–0 efter att ha prickats av en rensning från IKO-målvakten Joe Cannata och trion gjorde ett förtjänstfullt jobb inte minst i spelet utan puck.

– De vinner återigen sin match i matchen med 1–0. Jag vet inte om jag vill kalla dem en fjärdekedja, de är en kedja som ska spela hårt och spela fysiskt, så de får sin istid och gör det väldigt bra, säger Karlsson.

IKO-tränaren Martin Filander var inte lika nöjd med vad han fick se från sitt lag över 60 minuter.

– Vi hade inställningen inför matchen att vi skulle tävla bättre och ha bättre energi, då Timrå har tävlat bättre än oss i tidigare matcher. Jag tycker att vi kommer ut med god energi, men släpper in ett i boxplay och sedan ett väldigt psykologiskt mål med fem sekunder kvar efter ett olyckligt ingripande som sätter oss i ett tvåmålsunderläge, säger han och fortsätter:

– Det är tufft, men jag tycker att vi repar mod och kommer ut och gör en ganska bra period och får ett psykologiskt bra mål och är på väg in i matchen. Vi vill trumma på i tre perioden men efter knappa minuten går vi bom och ger bort ett friläge. Därefter hotar vi inte riktigt.

Han satte även andan i halsen ett par tre gånger om då Hampus Pilö, Cameron Brace och Ahti Oksanen alla för en kort stund tvingades av isen i smärtor under matchens gång.

Fikander kunde däremot pusta ut då alla tre senare återkom i spel.

– Han (Oksanen) var tvungen att sys ihop efter en skärskada men kom tillbaka, så det var olyckligt men jag tror att alla som utgick är tillbaka, säger Filander.

Timrå IK–IK Oskarshamn 4–1 (2–0, 0-1, 2–0)