HockeyNews
PLUS

John Norman på Djurgårdens skadelista – osäkert hur länge han blir borta

(26177) John Norman Djurgården
Emma Wallskog/Bildbyrån

Publicerad: 17 januari 2023

FacebookXWhatsApp

Den mångsidige Djurgårdsforwarden John Norman har hamnat på skadelistan. Han missade mötet med BIK Karlskoga och det är inte helt klart när han är tillbaka.

För välmeriterade John Norman, 32, har det varit en tung säsong poängmässigt i Hockeyallsvenskan. Norman kom tillbaka till Djurgården efter sex säsonger i KHL, tre säsonger i Skellefteå och en säsong i finska Kärpät.

Norman, som kan spela både center och ytterforward, hade i genomsnitt 0,44 poäng per säsong i KHL på 303 matcher. I Djurgården har den rivige forwarden gjort fyra mål och fem assist på 29 matcher, vilket ger ett poängsnitt på 0,31 för den assisterande lagkaptenen.

I hemmamötet med Mora förra veckan spelade han bara lite drygt tolv minuter jämfört med över 18 minuter i snitt per match och mot BIK Karlskoga tvingades han stå över från spel. Norman kommer heller inte att spela mot Modo på onsdagen och enligt Djurgården dröjer det innan han kan träna för fullt igen och det är oklart när han kan vara tillbaka i matchspel. John Norman har missat fem matcher totalt den här säsongen. Men Linus Klasen är tillbaka ifrån sin skadefrånvaro och ljumskproblemet verkar vara löst. Istället är det en del sjukdomar som har snurrat runt i laget den senaste tiden.

LÄS MEREfter skadan – talangen lånas ut för allsvenskt spel: "Jättekul"

– Det stämmer att vi varit sjukdomsförföljda, sen har vi inte haft några längre sjukdomar. Däremot har vi haft många till antalet. Det var en del sjukdomar åt influensahållet och även en del förkylningar med feber. Spelarna har gått om varandra lite där, men nu har det som vi ser på listan ovan lättat på den fronten, säger Djurgårdens naprapat Christian Schumacher till klubbens hemsida.

Djurgårdsbacken Alexander Ytterell (knä) har spelat färdigt för säsongen och klubben söker både en ersättare till honom och en stark och kraftfull forward som kan ta plats i tredje- eller fjärdekedjan.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!