HockeyNews
PLUS

Uppgifter: Poängkungen har gjort sitt val – gör ett nytt försök i SHL nästa säsong

(26085) Nikola Pasic
Bildbyrån

Publicerad: 12 januari 2023

FacebookXWhatsApp

NEW YORK. Nikola Pasic gör succé i Hockeyallsvenskan och SHL-klubbarna har en efter en ställt sig i kön. Nu har 22-åringen gjort sitt val.

Enligt uppgifter till HockeyNews.se så kommer den tidigare JVM-forwarden att flytta till Norrbotten nästa säsong.

Gislavedsprodukten Nikola Pasic kom fram via Linköping men fick det inte att stämma på SHL-nivå i klubben.

Det här är däremot andra gången i 22-åringens karriär som han dominerar i Hockeyallsvenskan – han gjorde 35 poäng på 45 matcher redan för tre år sedan i BIK Karlskoga och nu är han uppe i samma poängnotering efter bara 33 spelade matcher i Södertälje.

Pasic toppar lagets interna poängliga före Linus Videll (32) och Södertälje ligger för tillfället på en delad fjärdeplats med Djurgården i Hockeyallsvenskan.

I takt med framgångarna i vinter så har Pasic dragit åt sig mer och mer intresse från andra klubbar och nästa säsong kommer vi få se honom göra ett nytt försök att etablera sig i högsta ligan.

Enligt uppgifter till HockeyNews.se så har forwarden bestämt sig för en flytt till Norrbotten och spel i Luleå Hockey inför säsongen 2023/24.

– Vi kommenterar inte spelare som har kontrakt i andra klubbar, säger Luleås vice general manager Ulf Engman.

Patrik Aronsson är agent för Nikola Pasic:

– Det jag kan säga är att det finns ett stort intresse och han strävar uppåt mot SHL. Men han har inte skrivit på något kontrakt inför nästa säsong, säger Aronsson.

För knappt en månad sedan avslöjade Expressen att Luleå gjort klart med BIK Karlskogas 22-åring David Lilja som spelade ihop med Pasic i klubben för tre säsonger sedan – nu blir duon lagkamrater i Luleå Hockey nästa säsong.

HockeyNews.se har inga uppgifter om eventuella klausuler i avtalet som kan förändra framtiden för Pasic om Södertälje tar klivet upp i SHL den här säsongen.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)