HockeyNews
PLUS

Besviket i Djurgården efter bottennapp: "Alla var sjukt taggade"

(25981) Anthon Eriksson Västerås
Emma Wallskog/Bildbyrån

Publicerad: 4 januari 2023

FacebookXWhatsApp
STOCKHOLM. Västerås bröt en negativ trend på Djurgårdens bekostnad och vann med 4–2 på Hovet.
Djurgården började svagt och det höll i sig i stora delar av matchen.
– Alla var sjukt taggade att spela så det hade nog inget med det att göra, säger Djurgårdens lagkapten Marcus Krüger till HockeyNews.se.

Inför 6 650 åskådare på Hovet föll Djurgården på supporterföreningen Järnkaminernas dag. Västerås gjorde första periodens enda mål då Blake Speers styrde in ett backskott från Daniel Gunnarsson.

– Vi är inte nöjda med första perioden. Vi lyfter väl oss lite energimässigt i andra, men samtidigt så tycker jag vi blottar oss framför allt första tio. Första perioden ger oss lite problem och vi får jaga bakifrån egentligen hela matchen, säger Djurgårdens lagkapten Marcus Krüger.

Vad kan det bero på?

– Jag vet inte. Vi har inte kommit på nåt än. Det är tråkigt i en sån här match när det är mycket folk. Alla var sjukt taggade att spela så det hade nog inget med det att göra.

LÄS MEREk: Djurgården behöver inte hålla SHL-klass – men vad är det här...?

Krüger var inblandad i Djurgården 1–2-reducering när han hittade fram till tvåmålsskytten Daniel Brodin. Det var en av få höjningar.

– Vi hade gärna startat med den intensiteten också. Vi sätter oss också lite problem i början i spelet med pucken. Det kanske var lite spänt också. Det är svårt att säga. Det är säkert mer än en sak, säger Krüger.

Desto mer nöjd med segern – efter sju raka förluster – var VIK:s prövade huvudtränare Thomas Paananen.

– Utifrån det stukade självförtroende vi har så tycker jag vi hanterar första perioden väldigt bra. Jag tycker inte Djurgården får igång sin fart alls. Det är jag mycket glad för, säger Paananen.

Västerås höll undan och hade 2–0, 3–1 och satte 4–2 i tom kasse på slutet då Anthon Eriksson såg till att bli tvåmålsskytt.

– Det var skönt att vi vann. Jag tycker att vi förtjänar att vinna. Jag är väldigt glad för de här tre poängen. De var väldigt efterlängtade och jag är stolt över grabbarna sett hur vi hanterar matchen, säger Paananen.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)