HockeyNews
PLUS

Tidigare JVM-back kopplas ihop med Skellefteå: "Ingen kommentar"

(25975) Markus Phillips-Erik Forssell
Bildbyrån/Ontario Reign (montage)

Publicerad: 4 januari 2023

FacebookXWhatsApp

Skellefteå letar efter backförstärkning.
Samtidigt har kanadensaren Markus Phillips börjat följa laget i sociala medier.
– Jag har ingen kommentar, säger klubbens general manager Erik Forssell till HockeyNews.se.

Skellefteå har för närvarande Axel Sandin Pellikka på JVM och Elias Salomonsson skadad, men man tuffar ändå på som tåget i SHL och har 16 raka vinster efter gårdagens trea mot HV71 på hemmaplan där man slog tillbaka nästjumbon med klara 7–2. Och frågan är nu om inte förstärkning på backplats närmar sig för tabelltvåan Skellefteå.

I finska Ässät spelar nämligen den 23-årige backen Markus Phillips, som anlände till klubben inför den här säsongen efter att inte ha slagit sig in i Los Angeles Kings i NHL. Phillips har på 22 matcher noterats för tre assistpoäng i Ässät.

Desto intressantare är dock att han nyligen började följa Skellefteå AIK:s sociala medier, något som först rapporterades av Sportbladet, vilket tidigare visat sig vara ett gott tecken på att en övergång är stundande. Tidigare under säsongen avslöjades Timrås värvning av Joonas Lyttinen på samma sätt.

– Jag har ingen kommentar, säger Forssell om Phillips.

Men ni letar efter en back?
– Vi letar efter en back, det gör vi. Sedan så har de vi har gjort det väldigt bra så det är ingen panik eller så på den sidan, säger Forssell till HockeyNews.se.


Skärmdump Instagram

Backsidan är dock inte den enda positionen Skellefteå kan komma att lyfta in en ny spelare på. Efter att målvakten Gustaf Lindvall skadat sig och ser ut att missa resten av säsongen, något som gör att man i nuläget bara har en seniormålvakt på kontrakt i Skellefteå.

– Där har vi varit inne kring att ta in ytterligare en målvakt, säger Forssell.

Under tiden Lindvall varit skadad har junioren Alexander Hellnemo fått chansen totalt fyra gånger och gjort det med bravur, senast mot HV71 igår.

– Han har gjort det jättebra och vi har sett honom i matcher med juniorlaget men också tränat med oss hela säsongen så vi vet att han är duktig, så det är inga konstigheter för oss, säger Forssell.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)