HockeyNews
PLUS

Djurgården får tillbaka nyckelpjäser inför derbyt – lånet nära kontrakt

(25831) Djurgården annandag jul 2022
Mattias Ek/HockeyNews.se

Publicerad: 26 december 2022

FacebookXWhatsApp
STOCKHOLM. Djurgården får tillbaka en rad spelare inför derbyt mot AIK.
Och nu är Edvin Hammarlund, backlånet från Tyresö//Hanviken i Hockeyettan, nära ett kontrakt.

Emil Berglund, John Norman och Ludvig Rensfeldt är tillbaka i Djurgården inför det första mellandagsderbyt av två mot AIK i Avicii Arena.

– Det börjar reda upp sig. Fler och fler är på väg tillbaka, säger sportchefen K-G Stoppel.

För forwarden Linus Klasen blir det inget spel i något av derbyna mot AIK, enligt uppgift till HockeyNews.se

– Han var på is igår men hade känningar, säger Stoppel.

Djurgården har på grund av sjukdomar, skador och fem spelare på junior-VM i Halifax i Kanada lånat in backen Edvin Hammarlund och forwardsduon Fredrik Schlyter och Joel Thulin från Tyresö/Hanviken i Hockeyettan. Som HockeyNews.se berättat vill Djurgården behålla Edvin Hammarlund, 25, säsongen ut.

– Vi tittar på en lösning, att göra det permanent, bekräftar K-G Stoppel.

Vad säger Tyresö/Hanviken om det?

– Vi för positiva diskussioner.

Joel Thulin har återvänt till Tyresö/Hanviken medan Schlyter tränade med Djurgården på annandag jul och Edvin Hammarlund spelar i backpar med Johan Alm mot AIK.

Kontrakt med Schlyter är inget Djurgården jobbar på i nuläget.

– Nej, det gör vi inte.

Edvin Hammarlund, som är fostrad i Farsta, har imponerat på Djurgårdsledningen.

– Bra storlek och bra rörlighet för att vara så stor. Han har också en offensiv potential. Bra förstapass, säger K-G Stoppel.

Djurgårdscoachen Johan Garpenlöv fyller i:

– Alla tre har gjort det jättebra. Inte bara kommit upp och varit med utan för att bidra och tävla om det. Det är det man kan kräva. Vi är jättenöjda med dem.

I Djurgården är backen Alexander Ytterell knäskadad och borta säsongen ut. Men med Hammarlund in i truppen kan Djurgården behöva fundera på att göra sig av med Alexander Falk.

– Vi får se. Vi tittar lite nu. Det blir att vi tittar både på backsidan och forwardssidan och ser över vilka småförändringar vi behöver göra, säger K-G Stoppel.

Med Ludvig Rensfeldt spelklar har Johan Garpenlöv satt ihop en kedjan med Rensfeldt som center mellan Daniel Brodin och John Norman.

– Det känns om en kedja som ska kunna fungera bra tillsammans, en kedja som du kan lita på i det offensiva spelet, men även i det defensiva. Användbar för oss, säger Garpenlöv.

Djurgården vann det första derbyt mot AIK i Globen med 5–4 på övertid. Nu väntar en ny mäktig ljudkuliss när Djurgården har hemmaplan.

– Derby blir alltid speciella matcher. Det kommer att bli mycket energi, mycket vilja. Alla vill visa sitt bästa jag i ett fullsatt Globen och två klackar. Det handlar mycket om att kontrollera sina känslor och sitt spel och inte bli för ivrig och gå bort sig. Man vill ha energi och vilja, men man vill ändå ha det lite under kontroll också. Vi ska försöka få dem att komma ut med rätt prestationstillstånd och att vi spelar vårt spel, säger Garpenlöv.

LÄS MERLuleås stora publikstöd – och HV71 lyckas lika bra hemma som borta

Sedan han tog över efter sparkade Joakim Fagervall och klev in i Djurgårdens bås mot Tingsryd den 2 december har det blivit fyra segrar på sex matcher och 13 av 18 poäng.

– Jag tycker att vi är på rätt väg. Vi försöker att titta i spelet och spelet med puck utifrån hur vi vill spela blir bättre och bättre. Spelet utan puck tycker jag att presspelet funkar jättebra. De kopplar på ganska fort. Hemgångar, backchecking och tracking funkar jättebra. Ibland hamnar vi i egen zon för lång tid och vi vill inte vara för ofta där och vill få stopp i spelet fortare, säger Garpenlöv.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!