HockeyNews
PLUS

Forwarden inför JVM: "Ska kunna vinna hela skiten"

(25751) Filip Bystedt
Bildbyrån (montage)
ANNONS

Publicerad: 18 december 2022

FacebookXWhatsApp

ARLANDA. Han är poängbäst av alla spelare i Juniorkronornas tröja den här säsongen.
Filip Bystedt är självförtroendefylld inför JVM.
– Jag åker över med förhoppningen om att vi ska kunna vinna hela skiten, jag tycker att vi har ett bra lag som ska kunna göra det, säger han till HockeyNews.se.

ANNONS

Under sina 15 matcher i SHL under förra säsongen blev det totalt två poäng för Filip Bystedt. Den här säsongen inledde han med att göra två mål på säsongens två första matcher och totalt fyra poäng på de fyra första matcherna för Linköping.

Det här är Bystedts första säsong som helt ordinarie i SHL och det har blivit elva poäng på 26 matcher för forwarden som i snitt spelar tolv och en halv minut per match och ingår i en av lagets powerplayuppställningar.

ANNONS

– Det har varit kul, det var lite det jag hoppades på inför säsongen, att ta en plats i powerplay och få fler minuter. Nu när man fått det så är det bara att försöka visa att man ska ha de minuterna också. Överlag så är jag nöjd med hösten. Jag har gjort många bra matcher och tagit steg hela tiden. Sedan är det såklart vissa matcher man hade kunnat göra annorlunda i, men överlag är jag nöjd som sagt. Det har varit lärorikt att vara där varje dag och lära sig av de som har mer rutin och varit med ett tag, säger Bystedt.

Bra har det även gått i landslagssammanhang under hösten. På sex matcher har Bystedt gjort 13 poäng, vilket är bäst i Juniorkronorna denna säsong.

Det är form han hoppas kunna ta med sig in i JVM när det väl drar igång. Ett JVM han har sett fram emot.

ANNONS

– Det ska bli riktigt kul, jag är riktigt taggad och tror på något bra. Jag åker över med förhoppningen om att vi ska kunna vinna hela skiten, jag tycker att vi har ett bra lag som ska kunna göra det, säger han.

Vad kände du när du fick beskedet om att du tagit plats i truppen?
– Det var bara glädje. Man suckade ut lite och nu gäller det att åka dit och göra det så bra som möjligt. Det är något man drömt om och haft som mål sedan man var liten. Man har ju kollat på tv under tidigare turneringar och tänkt att ”dit vill jag också” och att vara med nu är helt otroligt.

För Bystedt och Sveriges del inleds mästerskapet med match mot Österrike.

ANNONS

Den på pappret tuffaste prövningen i gruppspelet blir dock den sista matchen, då värdnationen Kanada väntar i vad som kommer var ett fullsatt Scotiabank centre i Halifax.

– Det kommer vara bra drag, och en tuff match. Det är de matcherna som är roligast att spela, så jag är riktigt taggad, säger Bystedt.

Förutom att Juniorkronorna siktar högt hoppas Bystedt att turneringen ska ge honom en bra grund att stå på när han väl kommer tillbaka till Linköping för den andra halvan av SHL-säsongen.

ANNONS

– Jag hoppas att det ska ge mig ännu mer självförtroende, att kunna komma hem och bygga på det jag gjort under hösten och ta ännu fler steg och prestera på en ännu högre nivå, säger han.

***

LÄS OCKSÅ
Flytten räddade JVM-platsen: "Verkligen bara gått uppåt"
Redo att utmana ettan: "Den bästa hockey jag någonsin har spelat"
Doldisbacken i JVM-truppen: "Detta var inget som jag hade som mål"

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln