HV71:s och Rögles backar kan straffas efter förlusterna – anmälda

9 december 2022
HV71:s Daniel Glad fick matchstraff mot Örebro och har anmälts till disciplinnämnden.
Röglebacken Erlend Lesund klarade sig däremot undan utvisning i sin match mot Växjö – men även han riskerar avstängning.

På fredagsförmiddagen blev anmälningarna mot HV71-backen Daniel Glad och Rögle-backen Erlend Lesund officiella.

Glad drog på sig ett matchavgörande matchstraff i hemmamötet med Örebro då han med 1.15 kvar av första perioden tryckte till Örebros Luleåvärvning Radek Muzik i ryggen i närheten av sargen. ”HV71-spelaren nr 3 Daniel Glad kommer med fart och ser numret på motspelaren hela tiden. Glad crosscheckar/tacklar i ryggen på Örebrospelaren som kastas handlöst in i sargen utan att kunna försvara sig”, skriver SHL på sin hemsida efter anmälan till disciplinnämnden.

LÄS MER: Duon anmäld till disciplinnämnden: "Innebär stor skaderisk"

Daniel Glad fick matchstraff vid ställningen 2–2. Under de fem utvisningsminuterna gjorde Örebro 3–2 i slutet av den första perioden och sedan både 4–2 och 5–2 i början av den andra perioden i Örebros 7–4-seger i Jönköping.

I Rögles hemmamötet med Växjö delade backen Erlend Lesund ut en armbågstackling mot Växjös Hugo Gustafssons huvud. Det blev ingen utvisning i matchen, men bestraffningen kan komma i efterhand. ”Gustafsson och en annan Röglespelare kampar om pucken och Gustafsson sträcker sig efter pucken. Då kommer Lesund med fart och sätter upp sin högra armbåge i bakhuvudet på Gustafsson som slår in huvudet hårt i skyddsglaset. Alternativ bestraffning är checking to the head, skriver SHL på sin hemsida.

Domarna från nämnden väntas komma under fredagen. HV71 har match mot LHC på fredagskvällen.