HockeyNews
PLUS

VM-meriterade centern på väg att flytta hem – jagas av flera SHL-klubbar

(25534) Dennis Rasmussen
Bildbyrån

Publicerad: 29 november 2022

FacebookXWhatsApp

Dennis Rasmussen gör sitt andra år i Davos och han har ytterligare tre säsonger bakom sig i KHL.
Nu överväger 32-åringen en flytt hem till Sverige och spel i SHL.
Enligt uppgifter till HockeyNews.se har både Växjö och Örebro redan nu påbörjat jakten på den VM-meriterade centerforwarden.

Dennis Rasmussen har varit het i Schweiz under hösten och han en av svenskarna som producerat bäst under första delen av säsongen.

Den 32-årige centern har gjort åtta mål på 13 matcher och ligger tvåa i Davos interna skytteliga trots att han missat en antal matcher på grund av en skada som höll honom ur spel i tio dagar.

Rasmussen gör sin andra säsong i den schweiziska klubben och tar man en titt på meritlistan så har han också tre säsonger i KHL bakom sig.

Under våren 2018 lämnade han Nordamerika efter fyra år i Chicago och Anaheim och den gången värvades han hem inför slutspelet för att förstärka Växjö Lakers – några månader senare fick han vara med och vinna sitt första SM-guld i karriären med Växjö innan hockeylivet fortsatte i Ryssland.


Rasmussen efter SM-guldet med Växjö 2018. Foto: Bildbyrån

Det nuvarande kontraktet löper ut efter den här säsongen och efter den framgångsrika hösten så har fler schweiziska klubbar redan nu visat sitt intresse – men enligt uppgifter till HockeyNews.se så överväger landslagsmannen att flytta hem till Sverige nästa säsong.

HockeyNews.se kan avslöja att Växjö Lakers och Örebro redan nu är på jakt efter Rasmussen om han väljer att ta beslutet att komma hem.

I fjol stod han för 36 poäng (10+26) på 51 matcher i Davos och förutom SM-guldet i Växjö 2018 så har han också varit med och tagit ett VM-brons med Tre Kronor 2014.

Han gjorde 139 NHL-matcher under sejouren i Nordamerika och nu kan Rasmussen bli en tung pusselbit i ett SHL-bygge inför säsongen 2023/24.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)