Modos vände och vann i glödhett rivalmöte: "Sjukt bra styrka vi har"

(25519) Josef Ingman-Modo
Bildbyrån (montage)

Publicerad: 26 november 2022

Nio poäng har blivit tolv.
Modo gör ett rejält ryck i toppen av Hockeyallsvenskan efter prestigesegern över Björklöven, lagets nionde raka seger.
– Jag tycker att vi är sjukt stabila, säger tvåmålsskytten Daniel Mannberg i C More.

I ett späckat schema gjordes det plats för ett glödhett rivalmöte mellan tabellettan Modo och Björklöven under lördagskvällen, med starttid 20.45. Den sena starttiden gjorde att klockan hade passerat 23 innan slutsignalen ljöd i Hägglunds arena, efter att en tät och jämn batalj avverkats.

Och när krutröken lagt sig stod det klart att hemmalaget från Örnsköldsvik utökat serieledningen, som inför kvällens match var nio poäng stor, med ytterligare tre poäng. Detta trots att det var Björklöven tog ledningen två gånger om i första perioden.

I andra perioden kom vändningen för hemmalaget efter två mål inom loppet av strax över två minuters spel. Först var det Josh Dickinson som kunde trycka in kvitteringen innan Josef Ingman

Med strax under tre minuter kvar att spela tog Björklöven ut målvakten i jakten på ett kvitteringsmål, något som inte lyckades utan istället curlade Daniel Mannberg in 4–2 med en och en halv minut kvar på klockan. Mannberg gjorde sedan 5–2, även det i tom bur, med fyra sekunder kvar av matchen.

– Jag tycker att vi gör en bra match. Vi har några perioder där vi slarvar lite väl mycket och de har hög skicklighet. Det är två bra lag som möts så man kan inte förvänta sig att äga matchen i 60 minuter. Jämfört med förra året släpper vi inte in lika mycket mål och vi kan vinna även när vi har sämre dagar och det tycker jag är en sjukt bra styrka vi har, säger Mannberg.

Modo Hockey–IF Björklöven 5–2 (1–2, 2–0, 2–0)