Målfest när Skellefteå tog sjätte raka segern: "Jätteglada"

Det var ingen brist på mål i Skellefteå Kraft arena denna torsdagskväll.
Då kunde Skellefteå AIK ta sin sjätte raka seger i SHL.
– Vi är glada med resultatet, vi är jätteglada över att vinna, säger tränaren Robert Ohlsson i C More.

Skellefteå har minst sagt god form just nu. Inför torsdagens match mot HV71 hade man fem raka vinster i SHL, och sju totalt med CHL inräknat.

Och det kom alltså bli en sjätte raka seger i SHL. Hemmalaget fick en bra start på matchen då man i första perioden gick ifrån till 3–0 efter bland annat ett mål från Oscar Möller, som nu har mål i fyra raka SHL-matcher.

Men det blev ingen söndagspromenad till tre poäng för Skellefteå. HV repade sig och fick fart på grejerna i andra perioden och vägrade ge sig där man efter lite målutbyte i andra perioden kunde reducera till 3–4 bara minute in i tredje perioden.

När Pär Lindholm skickade in 5–3 trodde nog många att hemmalaget spikat igen kistan, men det kom ytterligare en HV-reducering från Emil Andrae med sju och en halv minut kvar att spela.

Med knappt två minuter kvar att spela lyfte Albin Sundsvik in 6–4 i ett tomt HV-mål för matchens sista mål.

Skellefteå AIK–HV71 6–4 (3–0, 1–2, 2–2)
Mål, SKE: Pär Lindholm 2, Max Lindholm, Oscar Möller, Arvid Lundberg, Albin Sundvik
Mål, HV: Andy Miele, Joey LaLeggia, Victor Sjöholm, Emil Andrae
Skott: 24–32 (10–6, 7–15, 7–11)