Populäre forwarden stannar – skriver långt kontrakt: "Norrbotten är hemma"

24 november 2022
Einar Emanuelsson blir Luleå trogen.
Forwarden har nu skrivit på ett nytt, långt, kontrakt.
– Här har jag min trygghet och jag gillar allt med både somrarna och vintrarna, så det känns riktigt bra att vi kommit överens om ett längre kontrakt där jag förhoppningsvis får vara med om att vi skall gå hela vägen och vinna SM-guld med Luleå Hockey, säger han till klubbens hemsida.


Efter flera säsonger i rad med över 20 poäng hade Einar Emanuelsson det tungt under förra vintern. På 49 matcher blev det bara ett mål och en assist, innan det i slutspelet lossnade en aning med fem mål och en assist, där alla poäng kom i finalserien mot Färjestad.

Den här hösten har inte heller bjudit på någon poängexplosion för den 25-årige forwarden som på 18 matcher gjort sex poäng, där hälften av de poängen kommit i de två senaste matcherna. Men nu står det i vart fall klart var karriären fortsätter för forwarden som hade ett utgående kontrakt efter den här säsongen.

Det efter att han skrivit på ett kontrakt fram till våren 2028 med Luleå.

– Det känns extremt bra att vi kommit överens om en förlängning med Einar och att det dessutom blev en lösning på ytterligare fem säsonger. Det är ingen tvekan om att han hör hemma i Norrbotten och att det är med oss som han skall spela även i framtiden, säger Stefan "Skuggan" Nilsson till klubbens hemsida.