HockeyNews
PLUS

Matteau misslyckades i Linköping – klar för flytt till ny klubb

(25399) Stefan Matteau Linköping
Peter Holgersson/Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 17 november 2022

FacebookXWhatsApp
Linköping och Stefan Matteau har inte haft något lyckligt äktenskap.
Och nu är skilsmässan ett faktum.
ANNONS

Den NHL-meriterade forwarden Stefan Matteau skrev på ett tvåårskontrakt med LHC inför den här säsongen. Men den 28-årige nordamerikanen har haft svårt att platsa och bara fått ihop en assist på de 16 av 18 matcher han har fått byta om.

På torsdagen meddelade Linköping att Matteau lämnar klubben.

ANNONS

– Det är alltid tråkigt när man behöver ta den här typen av beslut. Vi önskar Stefan lycka till i hans fortsatta hockeykarriär, säger Linköpings general manager Niklas Persson till klubbens hemsida.

LÄS MERGlädjebesked för LHC: Ljungh väntas tillbaka – i ny toppkedja

I samband med överenskommelsen att Matteau nu lämnar LHC meddelar klubben att det kontrakt han skrev under i somras var ett 1+1-kontrakt vilket innebär att det hade kunnat förlängas efter en säsong. Men nu bryts det efter en tredjedel.

ANNONS

I NHL har Stefan Matteau spelat 92 matcher för New Jersey, Montreal, Vegas, Columbus och Colorado och då gjort sex mål och fem assist. Härnäst bär det av till Ingolstadt i den tyska ligan DEL.

– I Stefan har vi kunnat värva en spelare av hög kvalitet som uppfyller våra förväntningar. Han kan spela som center, men kan också användas på kanten, och hans personlighet passar också väldigt bra in i vårt lag, säger Ingolstadts sportchef Tim Regan till klubbens hemsida.

Stefan Matteau ser fram emot en nystart.

ANNONS

– DEL är en stark liga på hög nivå, där hockeyn spelas med nordamerikanska influenser. Det borde passa mig och min spelstil eftersom jag gillar att vara fysisk, skydda pucken och skapa utrymme och tid för mina lagkamrater så att vi kan få till ett bra spel, säger Matteau till Ingolstadts hemsida.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln