Wallson nära nytt tränarjobb – förra Modoprofilen vill ha in honom

16 november 2022
Hans Wallson är på väg tillbaka i tränarjobbet efter avhoppet från Björklöven och det tack vare en före detta backklippa i – Modo.
På onsdagen presenterades han av sin förmodade nya arbetsgivare.

Den förre Skellefteå- och Björklövencoachen Hans Wallson är på väg utomlands. Tanken är att han ska ingå i tränarstaben hos Sparta Prag och blir assisterande tränare till Miloslav Horava, 61, som både har coachat och spelat i Modo. Horava ersätter Pavel Patera som huvudcoach i den klassiska tjeckiska klubben.

Wallson, 56, hoppade av tränarposten i Björklöven i februari i år, men nu är han på väg tillbaka in i hetluften. Miloslav Horava vill ha Hans Wallson, som tidigare tränat schweiziska ZSC Lions i Zürich. Förhoppningen är att Wallson ska vara i Prag på måndag.

LÄS MERKlubbar vill ha Frölundabackarna: "En dialog man får ha med spelarna"

– Utifrån gemensamma erfarenheter sökte han upp Hans Wallson från Sverige och vi slog till. Men Hans hade något att diskutera, så vi fick vänta. Det drog ut på tiden. Vi pratade också kort med Vaclav Prospal, men han bestämde sig för att stanna i Amerika... säger Sparta Prags sportchef Petr Ton till klubbens hemsida.

Miloslav Horava spelade i Modo mellan 1991 och 1994 och var med i OS både 1992 och 1994 under den perioden. Som tränare återkom han till Örnsköldsvikslkubben 2009/2010 innan han ersattes av Hanna Aravirta.