HockeyNews
PLUS

Klubbar vill ha Frölundabackarna: "En dialog man får ha med spelarna"

(25379) Lucas Nordsäter Filip Hasa
Michael Erichsen/Bildbyrån

Publicerad: 16 november 2022

FacebookXWhatsApp
Andreas Borgman har gjort comeback för Frölunda, som nu har nio backar.
Det gör att både SHL- och allsvenska klubbar rycker i Lucas Nordsäter och Filip Hasa – som kan bli utlånade.
– Det är en dialog man får ha med spelarna och se lite framöver vad bästa planen blir, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström till HockeyNews.se.

Frölunda ser över spelartruppen inför omstarten av SHL. Efter nästan sju månaders frånvaro på grund av en axelskada är toppbacken Andreas Borgman åter i spel. Det gör att Göteborgsklubben för närvarande har nio backar. Frågan är om. Frölunda kan behålla så många.

– Kan kan vi. Det är klart att om alla är friska innebär det att två spelare inte får byta om. Det kan man se som att det inte är helt optimalt. Där får vi ha lite dialog med de spelarna hur de känner inför det. Samtidigt vet man med sig att tro att vi är skadefria hela resten säsongen inte är troligt, säger Frölunda sportchef Fredrik Sjöström till HockeyNews.se.

LÄS MERTalangen lånas ut – lämnar Frölunda för spel i Hockeyallsvenskan

Både Filip Hasa, 22, och Lucas Nordsäter, 24, har fått begränsat med speltid under hösten. Nordsäter, som förra säsongen spelade i allsvenska Södertälje, har i snitt spelat knappt sex minuter under de nio matcher han har varit ombytt i SHL hos Frölunda.

Filip Hasa har funnits med i 13 av 18 SHL-matcher och då spelat lite över sex minuter i genomsnitt.

– Det kan vara att några spelare inte får den istid de vill ha eller behöver. Där får vi ha en dialog framöver, medger Fredrik Sjöström.

Ringer det klubbar om Filip Hasa och Lucas Nordsäter?

– Jo, så har det väl varit. Det finns klubbar som hör av sig från både Hockeyallsvenskan och SHL. Det är en dialog man får ha med spelarna och se lite framöver vad bästa planen blir.

Forwarden Liam Dower Nilsson kommer, efter det att Frölunda har gjort klart med Loui Eriksson, att lånas ut till allsvenska Västerås.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)