HockeyNews
PLUS

Återförenade – då river Karlkvist och Johnson upp gamla sår: "Inte släppt det än"

(25322) Karlkvist Johnson
Henrik Sjöberg / Bildbyrån

Publicerad: 11 november 2022

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Modos toppkedja krossade allt motstånd och klubben var på väg mot en SHL-comeback under våren 2020.
Patrik Karlkvist och Jonathan Johnson splittrades när säsongen ställdes in och Adam Tambellini flyttade till Ängelholm.
I Sam Hallams landslag har Karlkvist och Johnsons äntligen fått spela ihop igen men det river också upp gamla sår.
– Man har inte släppt det helt än. Det är fortfarande en liten tagg, säger Karlkvist till HockeyNews.se.


Patrik Karlkvist gjorde 68 poäng i grundserien, Adam Tambellini stannade på 63 och Jonathan Johnson slog Pär Arlbrandts poängrekord i Hockeyallsvenskan när han stod för 29 mål och 50 assist vilket gav den nya toppnoteringen på 79 poäng.

– Det är svårt att säga vad det är som gör att det stämmer mellan oss men Karlkvist är otroligt kvick i tanken och det gör det lätt att spela med honom. Det är svårt att förklara vad det är när det bara är en känsla som stämmer, säger Jonathan Johnson.

Karlkvist fyller i:

– Sen trivs vi väldigt bra med varandra utanför hockeyn också och vi snackar alltid om att det hade varit kul att spela ihop igen när vi ses och snackar runt matcher och sånt. Det är svårt att hitta en sån kemi.

Tre år efter den avbryta säsongen i Modo så får duon äntligen spela ihop i samma kedja och det är i Sam Hallams landslag som det har blivit en verklighet.

Härliga minnen kommer till ytan – men även det där såret som fortfarande svider.

Det stod 1–1 i finalserien mot Björklöven när pandemin stängde ner världen.

– Äh, men man funderar ju fortfarande. Man har inte släppt det än men det är väl när man skriver nytt kontrakt och går in i en ny säsong som man släpper det lite. Men det är fortfarande en liten tagg, säger Patrik Karlkvist.

– Man förstod väl någonstans vart det var på väg i slutet där och det satte i ganska länge egentligen. Att man inte fick chansen att tävla om att spela om SHL-platserna det var extremt tråkigt och att vi inte fick avsluta det på bästa sätt efter även Karlkvist och Tambellini efter det vi hade byggt upp under säsongen, säger Johnson.

Om deras vägar korsas inom klubblagshockeyn i framtiden är det ingen som kan svara på.

Karlkvist landslagsdebuterade i fjol och är med i Sam Hallams första trupp och den pågående Karjalaturneringen är Johnsons första framträdande i Tre Kronor – två spelare som levererar i Sverige och det brukar betyda intresse från klubbar runt om i Europa.

– Det går väl lite fram och tillbaka där, jag är ändå 30 år. Det hade varit jäkligt häftigt att åka iväg en sväng och testa på igen. Men jag blir också lite stoppad av mig själv, vågar man ta en sån risk eller ska man ta ett säkert beslut och stanna i Sverige där man vet att man levererar och gör det bra. Det är lite fram och tillbaka men svårt att veta vad man vill göra innan man får något på papper. Vi får se vad framtiden har att utvisa, konstaterar Karlkvist som har kontrakt i ett år till i Oskarshamn.

Jonathan Johnson sitter i samma sits ett ytterligare ett år på avtalet med Skellefteå AIK.

– Jag försöker vara ganska realistisk. Man börjar bli för gammal för NHL kanske sen hade det så klart varit kul om chansen dök upp med rätt förutsättningar. Man har ändå familj nu och det är samma sak med att spela i utlandet i en bra liga. Det är klart att det hade varit kul att få testa på det med, säger Skellefteåforwarden.

Se intervjun med Karlkvist och Johnson i spelaren ovan.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)