HockeyNews
PLUS

Brynäs drag – värvar tillbaka finsk målvakt som ersättare till finsk målvakt

(25296) Veini Vehviläinen-Tomi Karhunen
Bildbyrån (montage)

Publicerad: 9 november 2022

FacebookXWhatsApp

En finsk målvakt ut, en finsk målvakt in.
Det är Brynäs rockad på målvaktssidan.

Veini Vehviläinen var given etta i Brynäsmålet under förra säsongen och spelade 45 matcher för Mikko Manners mannar. Till den här säsongen värvade Gävleklubben hem Anders Lindbäck och det är under hösten han som spelat flest matcher.

Det har gjort att Vehviläinen sett över sin situation och under onsdagen meddelade Brynäs att den 25-årige målvakten lämnar klubben för att återvända till den finska ligan.

I samma veva meddelade man också att man hittat en ersättare. Det i form av Vehviläinens åtta år äldre landsman Tomi Karhunen, som närmast kommer från spel i finska ligan med HIFK.

Karhunen är sedan tidigare bekant med Brynäs då han säsongen 2018–19 då han gjorde tolv matcher för klubben innan han lämnade för spel i KHL. Nu återvänder han alltså till klubben.

– I Tomi får vi in en rutinerad partner till Anders. Han har spelat många stora matcher i sin karriär och kommer att bidra med ett lugn och stabilitet till laget. Vi ser också att den här förändringen öppnar upp andra möjligheter för oss, säger sportchefen Johan Alcén i ett pressmeddelande.

Veini Vehviläinen återvänder till sin hemstad Jyväskylä för spel i JYP.

– Vi är alltid intresserade av spelare från Jyväskylä som har visat att de kan spela på internationell toppnivå. Veini ger oss ett pålitligt målvaktsspel och konkurrens på målvaktspositionen, säger sportchefen Mikko Viitanen till klubbens hemsida.

Vehviläinen har skrivit på för JYP till och med 2025.

– Jag har goda och förväntansfulla känslor med mig till jobbet. Jag förväntar mig att ligga på mitt max och på så sätt blir resultatet för laget också bra, säger Vehviläinen.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)