HockeyNews
PLUS

Färjestads målvaktstränare vårdas på iva efter träningsolycka

(25230) Maciej Szwoch Färjestad
Fredrik Karlsson/Bildbyrån

Publicerad: 3 november 2022

FacebookXWhatsApp

Färjestads målvaktstränare Maciej Szwoch vårdas på intensivvårdsavdelningen efter en träningsolycka. 37-åringen har ådragit sig en skallbasfraktur, två små blödningar i skallen och hjärnskakning, det rapporterar Värmlands Folkblad.

– Ni ska nog se att jag är tillbaka på isen snart, säger Maciej Szwoch till tidningen.

Det var i måndags när Maciej "Masken" Szwoch tränade crossfit som han tappade fästet, flög ned i marken och slog en vikt i huvudet. Han åkte ambulans till Centralsjukhuset i Karlstad och vårdas sedan dess på intensivvårdsavdelningen. 37-åringen har ådragit sig en skallbasfraktur, två små blödningar i skallen och en hjärnskakning, det rapporterar Värmlands Folkblad.

– I övrigt mår jag bra – under omständigheterna. Jag är väldigt seg, sover väldigt mycket. Vilket inte är så konstigt. Så det är en rejäl hjärnskakning, tiden får läka den. Men jag har varit och gjort tester och har balans och nerver och allt sånt är kvar i ansiktet, säger Maciej Szwoch till tidningen.

Den guldvinnande målvaktstränaren ska vara kvar på sjukhuset i alla fall en vecka för observation men skallfakturen ska inte behöva opereras.

– Jag har inte varit rädd, inte över huvud taget. Men jag är så trött. Det känns som att hjärnan inte riktigt får plats inne i huvudet. Ett konstant tryck. Men ni ska nog se att jag är tillbaka på isen snart, säger Maciej Szwoch.

Medan Maciej Szwoch är borta så kommer J20-lagets målvaktstränare Daniel Hansen att kliva in som tillfällig ersättare.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!