Daniel Rahimi fälls för filmning – döms till böter

1 november 2022
Efter matchen mot Almtuna anmäldes Björklövens Daniel Rahimi till disciplinnämnden för filmning. Nu fälls backen och döms till böter på 5 000 kronor.

Det var efter en situation i den tredje perioden i Björklövens match mot Almtuna förra veckan som Daniel Rahimi blev anmäld till disciplinnämnden för filmning (diving). Daniel Rahimi var på väg mot sargen för att jaga pucken och hamnade i en duell med Jesper Norbäck i Almtuna som blev utvisad för interference.

Daniel Rahimi klarade sig utan utvisning i situationen i matchen men fälls nu av disciplinnämnden och döms till böter på 5 000 kronor. Disciplinnämnden gör följande bedömning: "Genom filmsekvensen finner nämnden det utrett att Daniel Rahimi gjort sig skyldig till diving som påstås i anmälan. Nämnden anser att den är av sådan art att den bör leda till bestraffning i form av ett måttligt bötesstraff."

Daniel Rahimi bested påståendet att han skulle förstärka eller överdriva situationen och sade följande i anmälan: "Jag uppmärksammar inte att deras spelare kliver in i min åkväg och är således inte förberedd på en kollision med deras icke puckförande spelare."

Disciplinnämnden meddelar även att Kalle Miketinac i Mora frias efter att han blivit anmäld för boarding i matchen mot Västerås.