HockeyNews
PLUS

AIK utan nyckelback i derbyt mot Djurgården – men forward är tillbaka

(25198) Daniel Muzito Bagenda
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 1 november 2022

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. AIK tar emot Djurgården i Avicii Arena imorgon kväll, men en nyckelspelare ser ut att missa säsongens första Stockholmsderby.

ANNONS

Efter 4–1-förlusten mot Tingsryd borta har AIK stor revanschlusta inför mötet med Djurgården. AIK är elva i Hockeyallsvenskan medan Djurgården är trea.

– Det har varit upp och ner. Det tycker vi själva och vi har inte hittat den jämna nivån. Det som är glädjande är väl att när vi har mött topplag så har vi verkligen kunnat prestera en bra hockey och det har lett oss till rätt många vinster, säger AIK-coachen Anton Blomqvist till HockeyNews.se efter AIK:s isträning i Globen, som numera heter Avicii Arena.

ANNONS

AIK tränade före Djurgården, men gjorde det utan nyckelbacken Erik Flood och han ser ut att missa derbyt.

– Flood är osäker. Han skulle kunna dyka upp, men skulle jag chansa på någonting så tror jag inte att han spelar, säger Blomqvist.

AIK får däremot tillbaka forwarden Oscar Nord.

– Nord är redo. Han spelar imorgon.

AIK och Djurgården kommer att spela sina derbyn i Avicii Arena av säkerhetsskäl och mötet mellan Stockholmslagen är laddat.

– Det är häftigt. Det är en upplevelse som vi har sett fram emot länge givetvis och det är få förunnat att spela den här typen av matcher på den här nivån. Vi ska njuta av det, säger Anton Blomqvist.

Han är medveten om att Djurgården har fått en bättre start än AIK poängmässigt och har precis kryddat laget med forwarden Linus Klasen.

– Vi möter ett jäkla bra lag imorgon så jag hoppas att den mentala kraften och ödmjukheten finns där att göra bra saker. Vi ser fram emot det, säger Blomqvist.

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln