HockeyNews
PLUS

Joel Lundqvist om Loui Eriksson: "Klart att jag velat se honom i laget"

(25196) Joel Lundqvist Loui Eriksson
Bildbyrån

Publicerad: 1 november 2022

FacebookXWhatsApp
Frölundas lagkapten Joel Lundqvist, 40, hoppas att den klubblöse NHL-forwarden Loui Eriksson, 37, hamnar i Frölunda.
– Det är klart att jag velat se honom i laget, säger Lundqvist till Göteborgs-Posten.

Frölunda ligger på åttonde plats i SHL efter 15 spelade matcher. Spelet har stundtals hackat och laget söker efter stabilitet. Och då medger lagkaptenen Joel Lundqvist att det skulle vara en kick att få in Loui Eriksson i Frölunda. Lundqvist och Eriksson vann SM-guld i Frölunda 2005. Och de vann VM-guld i Globen tillsammans 2013.

Nu hoppas Lundqvist på en återförening med kontraktslöse Eriksson i Frölunda.

– Jag måste vara ärlig. Det är klart att jag velat se honom i laget. Jag har spelat med honom, jag vet vad han kan. Mer än så kan jag inte säga. Det har jag sagt från dag ett, säger Lundqvist till G-P.

Loui Eriksson gjorde 73 NHL-matcher för Arizona förra säsongen och stod för 19 poäng (3 + 16). Totalt under den 16 år långa NHL-karriären har det blivit 1 050 matcher och 613 poäng (253 + 360). Även HV71 har visat intresse för Eriksson.

LÄS MEREuropakollen: Omark tillbaka på toppen – och het svensk trio i Finland

Men bandet till Frölunda är starkt

– Jag gillar Loui, absolut. Både som person och det han gjort som spelare. Sedan vet jag inte om Joel tränat i smyg med honom och sett att han är i form också. Jag har sagt det hela tiden att jag har den största respekten för Louis hockeykunskaper, säger Frölundacoachen Roger Rönnberg till G-P på temat Loui Eriksson.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!