Jumbon förstärker – forwarden återvänder till Sverige

18 oktober 2022

Tingsryd har två raka förluster och ligger sist i Hockeyallsvenskan. Nu förstärker laget med Ryan Gropp som ansluter från HKM Zvolen i den slovakiska ligan.

– Jag gillar verkligen ligan och har ju spelat här två år tidigare och tycker det är en bra liga som jag verkligen respekterar, säger Ryan Gropp till klubbens hemsida.


Ryan Gropp inledde säsongen i slovakiska ligan där han stått för fyra poäng på åtta matcher för HKM Zvolen men nu är den kanadensiska forwarden klar för Tingsryd i Hockeyallsvenskan. Klubben skriver på sin hemsida att 26-åringen förhoppningsvis ska bli spelklar till nästa vecka.

– Jag är förväntansfull! Jag gillar verkligen ligan och har ju spelat här två år tidigare och tycker det är en bra liga som jag verkligen respekterar. Det är många trevliga och bra människor runt hockeyn i Sverige som gör att jag verkligen gillat min tid som jag haft här. Så det kommer bli roligt att återvända, säger Ryan Gropp till klubbens hemsida.

Forwarden har tidigare spelat för Västervik och Björklöven där han i den sistnämnda klubben stod för 27 poäng (12+15) på 43 matcher förra säsongen.

– Jag tycker att jag är en offensiv snabb forward som gillar att skjuta och hitta lösningar och kombinationer offensivt, så förhoppningsvis är det jag kommer att syssla med resten av denna säsongen i Tingsryd, säger Ryan Gropp.