HockeyNews
PLUS

Nyförvärvet lämnar allsvenska klubben – efter åtta matcher

(25000) Anthony Luciani
Johan Axelsson/Bildbyrån

Publicerad: 17 oktober 2022

FacebookXWhatsApp

Anthony Luciani kom till Södertälje inför den här säsongen efter att supportrarna samlat in pengar under kampanjen "Fansens Lirare". Nu lämnar forwarden klubben efter bara åtta matcher.

– Vi känner att vi inte har fått ut det vi hoppats på och det är så klart en besvikelse för alla inblandade parter, säger sportchefen Emil Georgsson till klubbens hemsida.

Södertälje byggde om och nytt inför säsongen med Magnus Bogren som huvudtränare och Emil Georgsson som sportchef. Även flera nya spelare anlände och en av de var Anthony Luciani som kom från Orli Znojmo i ICEHL där han stod för 51 poäng (17+34) på 48 matcher förra säsongen.

Nu lämnar den kanadensiske forwarden efter bara åtta matcher i Södertälje, det meddelar klubben på sin hemsida.

– Vi känner att vi inte har fått ut det vi hoppats på och det är så klart en besvikelse för alla inblandade parter. Anthony har från start varit ett fullblodsproffs och stämplat in på jobbet varje dag men ibland funkar det inte så som man hoppats. Vi tackar Anthony för hans tid i SSK och önskar honom lycka till i framtiden, säger sportchefen Emil Georgsson till klubbens hemsida.

LÄS MER: SSK prövar sitt nybygge – Videll med het duo i den nya förstakedjan

Södertäljes supportrar samlade in 400 000 kronor till det 32-årige nyförvärvet i kampanjen "Fansens Lirare". Det blev tre poäng (1+2) på åtta matcher för Anthony Luciani. 

Senare under måndagen presenterades forwarden av österrikiska Villacher där han skrivit på ett kontrakt som sträcker sig säsongen ut, det meddelar klubben på sin hemsida.

På onsdag ställs Södertälje mot Kristianstad på hemmaplan.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)