HockeyNews
PLUS

Nyförvärvet utgick skadad – blir borta i tre veckor

(24978) Lucas Elvenes Leksand
Tobias Sterner/Bildbyrån

Publicerad: 14 oktober 2022

FacebookXWhatsApp

Jon Knuts missade torsdagens match mot Timrå medan Lucas Elvenes tvingades avbryta den. Nu är det klart att Leksandsspelarna blir borta två respektive tre veckor.

Jon Knuts fanns inte med på isen när Leksand vann med 1–0 mot Timrå på hemmaplan i torsdags. Nu meddelar klubben på sin hemsida att forwarden inte är tillgänglig de två kommande veckorna på grund av överkroppsskada. Hittills har det blivit två (1+1) poäng på sju matcher för 31-åringen den här säsongen.

I torsdagens match tvingades nyförvärvet Lucas Elvenes att utgå i den andra perioden efter en tackling från Timrås Didrik Strömberg. Tacklingen tog på Elvenes vänstersida och efter att ha fallit till isen tog han sig sedan med en del möda ut till spelarbåset. När tredje perioden sedan drog igång fanns inte den 23-årige forwarden med på spelarbänken.

Leksand skriver på sin hemsida att den 23-årige forwarden ådragit sig en överkroppsskada och blir borta från spel i tre veckor.

Leksand hoppas även få tillbaka Emil Heineman från Montreal Canadiens men han förväntas vara borta i knappt sex veckor efter att ha ådragit sig en tumskada när han brakade in i sargen under en match mot Ottawa Senators.

Leksand ställs på lördag mot Växjö Lakers på bortaplan.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!