HockeyNews
PLUS

Efter skadeproblemen – HV71:s sportchef om NHL-meriterade ersättare

(24835) Kevin Stenlund-Loui Eriksson
Bildbyrån (montage)
ANNONS

Publicerad: 5 oktober 2022

FacebookXWhatsApp
Med Simon Önerud och Mattias Tedenby på skadelistan och med Lucas Elvenes flytt till Leksand har HV71 tillgång till tolv forwards.
Då gläntar sportchefen Kent Norberg på dörren till – Loui Eriksson.
ANNONS

HV71 har bara lyckats knipa fem poäng på de fem första SHL-matcherna och är näst sist i tabellen. Och den senaste veckan har HV blivit av med två forwards. Först Lucas Elvenes, som var tänkt som en toppspelare, men som efter bara tre matcher kom överens med HV71 om att bryta kontraktet för att sedan skriva på ett treårskontrakt med Leksand.

I lördagens match mot Oskarshamn drabbades dessutom HV-forwarden Mattias Tedenby av en fotskada som gör att han blir borta i sex till åtta veckor. Då missar han mellan elva och 17 SHL-matcher.

ANNONS

Sportchefen Kent ”Nubben” Norberg, som sedan tidigare letar efter backförstärkning, har nu även gett sig ut på jakt efter forwardsförstärkningar.

– Det är klart att vi tittar över det. Just nu har vi tolv forwards plus att vi har en hel del bra juniorer. Men det är klart att vi tittar över det, säger Norberg till HockeyNews.se.

Den VM-guldvinnande NHL-forwarden Loui Eriksson är ännu utan klubb och Norberg dementerar inte att det är en spelare som HV71 är intresserat av.

ANNONS

– Jag kommenterar aldrig några namn, men det är ett namn. Ja, säger Norberg fåordigt.

LÄS MERNästa bakslag för HV71 - forwardsstjärnan skadad: "Blir borta en tid"

Även Frölundacentern Johan Sundström letar ny klubbadress efter att ha hamnat i kylan i Göteborgsklubben. HV71 har även undersökt möjligheten att få tillbaka högerskytten Kevin Stenlund, som skickats till Winnipegs farmarlag. Men Stenlund, som spelade i SHL för HV mellan 2014 och 2018 innan han flyttade till Nordamerika, ser ut att hänga kvar i AHL hos Manitoba.

ANNONS

– Han siktar på att fortsätta, tror jag, säger Norberg.

På spelarmarknaden finns forwards som Michael Dal Colle och Tyler Ennis medan välmeriterade fransmannen Antoine Roussel också står utan NHL-kontrakt.

– I Nordamerika är det ganska tunt och det man ska komma ihåg också är att den svenska kronan är enormt svag jämfört med dollarn just nu. För 14 månader sedan stod den i 8:30. Nu står den i nästan elva kronor, kanske mer. Det är 30 procent och så ska du lägga på sociala avgifter. Det är inte gratis att ta därifrån, säger Kent Norberg.

ANNONS

Om Kevin Stenlund skulle ändra sig och vilja återvända till Sverige, och kanske HV71, ser det annorlunda ut ekonomiskt.

– Om han skulle vara ett namn så är det annorlunda. Svenskarna är i svenska kronor, men nordamerikaner som ska in ska ha betalt i dollar, och då blir det ett bekymmer.

På HV71:s träning inför torsdagsmatchen mot Örebro finns junioren Herman Träff, 16, med och kan bli aktuell för SHL-debut.

ANNONS

– Idag är Herman Träff uppe och vi får se vem det blir imorgon. Just nu är det som trettonde forward. Det är många som har juniorer så man ska inte drabbas av någon jättepanik för det, säger Kent Norberg om skadeläget i HV.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln