Brodin: "Det bara small och så körde de tifo. Det var sån gåshud"

23 september 2022
STOCKHOLM. Hovet var utsålt och 8 094 åskådare gav has. På isen njöt
Daniel Brodin av att vara tillbaka. Hemma.
– Det var en så sjuk känsla när vi åkte in där på introt. Det bara small och så körde de tifo. Det var sån gåshud och man visste att det skulle bli en bra match, säger Brodin till HockeyNews.se.

Djurgården bars in på isen av hemmasupportrarna på Hovet. Så såg det nästan ut. Och på läktarna regnade gul och röd konfetti ögonblicken före nedsläpp mot Västerås.

Daniel Brodin, som varit i Schweiz de senaste tre säsongerna, insöp precis allt.

– Ja, ja, ja. Jag är tvåa in så det small och så körde de det där (konfettiregnet). Riktigt najs, säger han efter 5–3-vinsten mot VIK i premiären.

Djurgården gick fram till 3–0 i den första perioden efter tre mål i powerplay varav ett från Brodins klubba.

– Vi får energi av inramningen och vi startar bra. Vi gör en kanonperiod och vi spelar som vi ska. Vi vågar, vi håller i pucken, vi är kyliga, vi gör allt bra. Det är mycket PP så många får sitta. Det kanske är det som kommer in lite i andra. De som inte spelar PP och PK får sitta längre och man blir lite seg. Tycker att vi lugnar ner det i tredje och behåller lugnet och vänder om det och vinner, säger Brodin när han sammanfattar matchen.

Västerås var rejält på gång i den andra perioden efter två snabba reduceringsmål till 3–2. I början av den tredje perioden fick VIK chansen i fem mot tre i 1.49. Det var då Marcus Krüger, den Stanley Cup-vinnande boxplaymästaren, visade vad han kan.

Och när Djurgården hade klarat av det numerära underläget var det Krüger som spelade fram kanonskytten Olle Liss till matchvinnande 4–2.

Brodin kan nästan inte hitta orden för att berömma Marcus Krüger.

– Var fan ska man börja… Han är vår kapten. Han är ledare på och utanför isen. Han tar ansvar. Han gör det så bra i alla delar. Sedan är han en sjukt bra kille och en jädra bra kompis också. Det är det viktigaste, säger Brodin.

Och hur är han som person?

– Han är lugn. Nån man kan lita på.

River han i nån gång?

– Ja, han sa till mig i andra perioden i slutet. Det är inga problem. Jag tycker att vi har en ganska bra känsla i laget. Är det nåt man tycker då tar man upp det. Då kan man säga det. Jag har inte varit i många lag där man känner så. Om man säger nåt eller frågar nåt är det ingen som tar det dåligt. Man förstår att man menar nåt bra.

LÄS MEREk: Djurgårdens stjärnor gjorde ingen besviken på Hovet

Daniel Brodin fick liksom hela arenan se nyförvärvet Olle Liss skjuta för kung, Hovet och Djurgården.

– Han skjuter så jädra bra. Man är lite avundsjuk på honom. Han hänger dit två idag och är riktigt bra. Skön start för honom att komma hit och visa vad han går för. Jag tycker också han gör det bra i det fysiska spelet. Riktigt bra.

Brodin styrde in en puck då Liss klubba gick av i skottögonblicket.

– Jag står framför mål och har klubban i isen. Jag tror han skjuter på mitt blad och den gick in. Det var inte min förtjänst. Men jag var där i alla fall.

Är du nöjd med kvällen?

– Skönt att ha börjat. Vi fick en bra start, blev testade lite och lyckades reda ut det som vi ville göra. Vi tar de tre poängen och går vidare, säger Daniel Brodin.

Även Djurgårdstränaren Joakim Fagervall var nöjd med mycket i 5–3-segern i premiären.

– I andra perioden, jag var lite rädd för den, och vi försökte trycka upp det i omklädningsrummet att vi får inte hamna i det klassiska att man blir lite tillbakalutad, lite skön, 3–0, hemmaplan, första matchen, fan vad lätt det gick. Vi hamnade lite i fällan och Västerås tar över matchen i den perioden och reducerar och är nära att göra en kvittering. Vi reder ut det, säger Fagervall.

Boxplay, powerplay och målvakten Carl Lindbom fixade Djurgårdsvinsten.