Skyttekungen firade inför gamla fansen: "Kul att vara tillbaka"


23 september 2022
TIMRÅ. Ty Rattie var en av förra säsongens Timråhjältar.
Nu var han tillbaka i NHC Arena, som Linköpingsspelare, och blev målskytt inför sina gamla fans – då valde han att fira.
– Jag hoppades såklart på att vi skulle vinna, men Timrå är ett bra lag, säger Rattie till HockeyNews.se.

Kanadensaren Ty Rattie kom till Timrå inför förra säsongen efter att bland annat ha rekommenderats av Anton Lander.

När Lander nu återvände till Timrå inför den här säsongen trodde många att Rattie, som slängde in 21 kassar i Timråtröjan förra säsongen, skulle stanna. Så blev det inte utan istället signerades ett kontrakt över tre år med Linköping.

På torsdagskvällen var han tillbaka i NHC arena och han visade att han inte glömt var målet var beläget.

Ett vådaskott som var på väg ut i sarghörnet styrdes via Timråmålvakten Jacob Johansson in till 1–1 varpå Rattie firade inför Timråfansen.

– Det var ett viktigt mål för oss och vi har haft problem offensivt, så det var skönt att få göra mål, säger han om valet att fira:

– Och det var ju enda sättet att överlista "JJ", med ett snedskott.

LÄS MER: Dahlén om målgesten: "Jag kände att jag ville göra likadant"

Kort senare återtog Timrå ledningen genom Jonathan Dahlén, som valde att fira med samma målgest som Rattie.

– Haha ja, jag såg det. Hans skott var mycket bättre än mitt, han är en riktigt bra spelare, säger kanadensaren.

Hur var det att vara tillbaka?

– Det var kul att vara tillbaka. Jag hoppades såklart på att vi skulle vinna, men Timrå är ett bra lag. Vi måste hålla oss borta från utvisningsbåset för deras powerplay visade idag hur bra de kommer bra.

Några hard feelings mellan han och Timråfansen vill han inte kännas vid.

– Nej. Min fru och jag älskar det här stället. Fansen gjorde så mycket för oss förra säsongen och det var otroligt roligt att spela här, inte minst på slutet och det är en säsong som jag aldrig kommer att glömma, säger han.

Desto större hard feelings verkar det vara mellan Linköpings spelare och utdelning offensivt i spel fem mot fem.

Endast ett av lagets fem mål har kommit i spelformen, trots att man skapat mängder av lägen.

Mot Timrå hade man en handfull puckar som träffade målramen.

– Vi har problem att göra mål överallt känns det som. Men vi har fått några turliga studsar i powerplay, mitt skott hade ju landat ute i hörnet om den inte styrts på "JJ." Vi skapar lägen i tredje men måste se till att trycka dit pucken. "JJ" spelade väldigt bra för dem idag och ibland är det så, att pucken inte vill in. Det gäller att inte säcka ihop fullständigt, säger Rattie.

LHC-tränaren Klas Östman hade, förlusten till trots, en bättre känsla efter torsdagens match än vad han hade efter att man blivit överkörda av Skellefteå på hemmaplan i tisdags.

– När man har förlorat de tre första matcherna så ska man väl akta sig för att vara för positiv… Men jag satt för 48 timmar sedan efter Skellefteå hemma och hade en väldigt dålig känsla, men känslan är annorlunda idag. Spelmässigt tycker jag vi gör väldigt många saker bra och driver spelet på ett bättre sätt, säger han till HockeyNews.se och fortsätter:

– Fortsätter vi att spela såhär och skapa såhär mycket så är det osannolikt att vi ska fortsätta åka ifrån matcherna med ett mål.