Dahlén om målgesten: "Jag kände att jag ville göra likadant"


22 september 2022
TIMRÅ. 5800 åskådare på läktaren – fullsatt i Timrå.

Hemvändarna gjorde ingen besviken.

– Den satt bra. Det var en bra skymning av Alvarez och en fin passning av Hanzl så det var skönt, säger Jonathan Dahlén som nu har öppnat sitt målkonto i SHL.


Ett stort tifo på hemvändarna fick igång publiken i NHC Arena – lapp på luckan och alla ville se hemvändarna leverera.

Emil Pettersson var med i förarbetet till 1–0-målet i powerplay, Jonathan Dahlén gjorde sitt första mål i SHL när han ökade på till 2–1 och när Nick Halloran blev tvåmålskytt så blev han vackert framspelad av Anton Lander och Emil Pettersson noterades också för sin andra poäng i matchen.

– Jag tycker att vi spelar bra och har bud på mer, vi har ändå kontroll på matchen. Men det är lite dåligt att skjuta 15 skott så vi måste skjuta mer i nästa match, säger Jonathan Dahlén till HockeyNews.se.

Timrå har öppnat serien med två segrar, senast blev det två poäng efter straffsegern i Göteborg och segern mot Linköping ikväll betyder samtidigt att LHC har öppnat säsongen med tre raka förluster.

Timrås toppkedjor var en stor snackis på försäsongen och de har levererat direkt.

– Jag tycker ändå det sett bra ut även om det finns mer att hämta. Men det är en bra start, hela laget tuggar på bra i båda matcherna och vi visar bra karaktär, säger Dahlén.

Jacob Johansson gjorde en strålande säsong i fjol och nu har Timrås burväktare fått en utmärkt start på årets säsong.

Linköping var långt ifrån ofarliga och skapade en hel del chanser och gästerna hade flera ramträffar.

– Han får mer hjälp i år, det tackar han nog för. Han är en fantastisk målvakt och han förtjänar lite mer undanrensningar i år och det har vi gjort i första två matcherna. Han älskar att tävla och det är kul att se honom, säger Dahlén.

Ty Rattie var tillbaka i Timrå med sitt nya lag – i fjol gjorde han 21 mål i den rödvita tröjan.

Nu gjorde han sitt första mål för säsongen mot sina tidigare lagkamrater och högerskytten firade framför fansen som älskade honom förra vintern.

Då passade Dahlén på att stjäla samma målgest.

– Jag gillade den så mycket att jag gjorde likadant. Jag var inte här förra året men jag har träffat honom några gånger och jag tycker att det är en bra kille. Jag tycker om Ty och det var en rolig grej. Han gjorde den målgesten och jag tänkte att jag skulle göra likadant, säger Dahlén.